Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ініціативну групу одинадцятьох, які творитимуть ВО «Майдан» на Львівщині, кличуть на перемовини

У п’ятницю, 17 січня, о 17.00 має відбутися зустріч громадських активістів та члена президії ВО «Майдан» (Київ), а також народного депутата України Валерія Пацкана. Про це сьогодні, 15 січня, під час прес-конференції розповіла співачка, громадська активістка Софія Федина.

Нагадаємо, що у Києві, 13 січня, затвердили ініціативну групу ВО «Майдан» на Львівщині в такому складі: Роман Ілик, Володимир Парубій, Роман Брезіцький, Ірина Сех, Ярослав Пітко, Василь Молдован, Оксана Юринець, Євген Филипець, Олег Кузан, Іван Вакарчук, Петро Колодій.

«У п’ятницю ми запрошуємо цих одинадцятьох на зустріч», - сказала вона.

Наразі місце зустрічі уточнюють, швидше за все вона відбудеться за адресою вул. Коперника, 40а.

За словами Софії Федини, йтиметься про подальшу співпрацю з громадськими організаціями, які не є учасниками оргкомітету зі створення ВО «Майдан» на Львівщині, який створили 3 січня.

Окрім того, громадські активісти вимагатимуть надати повний фінансовий звіт Євромайдану у Львові, як це зробили у інших областях.

Також проситимуть назвати конкретний план дій.

Як пояснив Гал-інфо Олег Кузан, до оргкомітету по створенню ВО «Майдан» на Львівщині, який сформували 3 січня, увійшли:

- від громадськості – Софія Федина, Андрій Мисик (Народний контроль), Іван Вакарчук (екс-ректор ЛНУ ім. І. Франка), Звенислава Мамчур-Калинець (проректор ЛНУ ім. І. Франка), Володимир Парубій (громадський діяч), Петро Костюк (голова Львівської ОО СОУ, полковника), Олег Кузан (ГО «Зарваницька ініціатива»);

- від політиків – Оксана Юринець (УДАР) Мирослав Сеник (депутатська група в ЛОР «Наш край»), Валерій Веремчук (НРУ), Микола Кадикало (ВО «Батьківщина»), який, за словами Кузана, прийшов на збори лише один раз;

- від студентів – Євген Филипець (студентський віце-мер), студенти УКУ, Львівської «Політехніки» та представник студентського мера.

Окрім того, залишалося ще три вільні місця: для представника ВО "Свобода", голови Львівської облради Петра Колодія та для мера Львова Андрія Садового.

За словами Кузана, представники "Самопомочі" приходили на зустрічі. Сам Садовий на ці зустрічі не приходив взагалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ