Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Люди, які взялися створювати ВО «Майдан» на Львівщині, забули про головну мету цього руху, - Рожнятовський

Найбільше що мене здивувало у цій ситуації творення Народного об’єднання «Майдан» – це спроба партійних та при партійних організацій взяти на себе всі активи, які виникли у наслідок громадянського протесту. Інші ж вирішили реанімувати своє політичне ім’я на цих подіях. Про це в коментарі Гал-інфо розповів громадський діяч Андрій Рожнятовський.

За його словами, громадські активісти надавали допомогу і одним, й іншим.

«Мені нема різниці які ці організації головне, щоб було зрозуміло для чого відбуваються усі ці дії у державі. Основна мета – це євроінтеграція, повернення до євроінтеграційних процесів. Друге – це вимога покарати винних, які брали участь у побитті учасників мирного протесту. На жаль, це все було забуто, тому запропоновано створити виключно на базі громадських обєднань «Майдан – Європейський вибір».

Ми розуміємо, що зараз хоче  того суспільство чи ні, але ми граємо у тиху гру запропоновану по залученню України до Митного союзу, це так звана гра «Український вибір», де першим пунктом було скасування Євроінтеграції. Щоб нагадати проти чого ми вийшли, було запропоновано «Майдан – Європейський вибір», - розповів Андрій Рожнятовський.

За його словами, активісти «Майдан – Європейський вибір» визнають те, що події, які відбуваються у державі – це політична агресія з боку Росії щодо України: «Ми не виключаємо, що після завершення Олімпіади у Сочі будуть спроби активніше працювати Росії в України через свої комунікативні групи».

За його словами, вже є перші ознаки цього.

«Перше, що про це засвідчило – політичний зрив угоди. Друге – це зрив можливості отримання кредитів через Китай. Третє – це надання умовного кредиту у 3 млрд коштів і спроба повністю забрати промисловість і переорієнтувати її не на європейські світові технології, а повернути її до технологій, які пов’язані з Росією чи її корпораціями. Наші дії будуть пов’язані з конкретними речами і будуть цілковито адекватними. Ми вже бачимо, які зараз є загрози», - зазначив Андрій Рожнятовський.

Він додав, що у таких умовах, об’єднання «Майдан» не повинне базуватися на партійних чи міжпартійних інтересах.

«В Громадському секторі заявили, що через структуризацію по районах Львівщини вже будуть створюватися списки на вибори до місцевих рад. Ми розуміємо що наразі загроза інша. Зараз стоїть виклик щодо існування цілої держави, щодо громадянського суспільства, а не спроба скористатися ситуацією і сформувати списки, скористатися цією ініціативою студентів, громадян і покласти її під партійні сили. Нам немає різниці чи це існуючі партії, чи майбутні проекти, такі як Третя республіка, якщо так діяти далі, то і самі вибори будуть під питанням», - заявив Андрій Рожнятовський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ