Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

До ініціативної групи зі створення організації ВО «Майдан» на Львівщині увійшов аж один студент

На жаль, проблема зі створенням у Львові ВО «Майдан» полягає у тому, що останні кілька тижнів відбувається жорсткий процес зливу студентських активістів. Про це сьогодні, 14 січня, в коментарі Гал-інфо розповів студент Львівського національного університету імені Івана Франка, активіст студентського Євромайдану, який брав участь у акціях із перших днів його існування, Андрій Ткачук.

За його словами, студентів намагалися усунути від процесу ще коли при обласній раді діяла Координаційна рада.

«Тоді, при перших спробах створити робочі органи, до першої п’ятірки поданого координаторами Євромайдану списку студентів не потрапило жодного реального студента», - розповів він.

Як зазначив Андрій Ткачук, 13 січня, на засіданні Ради Всеукраїнського об’єднання «Майдан» у Києві було затверджено склад ініціативної групи зі створення організації ВО «Майдан» на Львівщині. Проте, з 11 учасників є лише один реальний студент - Євген Филипець, студентський віце-мер Львова, який є студентом-другокурсником юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка.

Окрім того, потрапив він туди майже випадково за квотою УДАРу.

«Він заявив, що буде відстоювати позицію студентської ради та усіх студентів, які брали участь у Євромайдані, хоч ми і розуміємо, що від студентства він єдиний представник», - наголосив Андрій Ткачук.

Також Андрій Ткачук додав, що квотний принцип передбачав входження до такого робочого органу мінімум трьох студентських представників.

Першочергово ініціативна група мала б виглядати так: 3 місцевих депутатів, 3 представники опозиційних політичних партій, 3 громадські діячі і 3 представники студентства.

Додамо, що Василь Молдаван і Роман Брезіцький, які входять до ініціативної групи за студенською квотою, насправлі студентами не є: перший наприкінці 2013 року закінчив навчання у Львівській політехніці, а другий є аспірантом.

«Нашому представникові не будуть давати слова, це однозначно. Якщо оцінювати усю цю ситуацію у Львові, то наразі виглядає так, наче політичні партії просто намагаються використати бренд ВО «Майдан» у власних цілях», - сказав Андрій Ткачук.

Нагадаємо, що у Києві затвердили ініціативну групу ВО «Майдан» на Львівщині в такому складі: Роман Ілик, Володимир Парубій, Роман Брезіцький, Ірина Сех, Ярослав Пітко, Василь Молдован, Оксана Юринець, Євген Филипець, Олег Кузан, Іван Вакарчук, Петро Колодій.

Ініціативній групі доручено створення обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Майдан» у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ