Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові понад півтора місяці не можуть ліквідувати стихійне звалище тваринних відходів на Білогорщі

У Львові понад півтора місяці не можуть ліквідувати стихійне звалище тваринних відходів на Білогорщі. Про це сьогодні говорили на засіданні постійної комісії з екології та природокористування ЛМР.
Фото з порталу депутатів ЛМР

Нагадаємо, як повідомляв портал депутатів ЛМР3 червня, на межі заказника "Торфовище Білогорща" за "Сільмашем" виявили стихійне сміттєзвалище, куди невідомі позвозили гори будівельного сміття, непотребу, рештки тварин. Було прийнято рішення встановити відеонагляд і організувати патрулювання на цьому об'єкті.

Управління земельних ресурсів ЛМР мало визначити територіальну належність до  району міста, а Залізнична і Шевченківська районні адміністрації обіцяли перегородити в’їзди на територію стихійного звалища, разом із департаментом ТПВ організувати вивіз та утилізацію небезпечних відходів та органічних решток тварин.

Як повідомила сьогодні, 15 липня, голова екологічної комісії, депутат ЛМР Ірина Оршак, 1 червня була отримана інформація про це сміттєзвалище, 2 червня був виїзд на місце представників Державної екологічної інспекції та департаменту екології області, через декілька днів на місце виїжджали представники ЛМР, було вирішено максимум в двотижневий термін розробити дорожню карту з утилізації цього звалища. Станом на сьогодні тваринні рештки і далі лежать просто неба і розкладаються.

"Ми скерували листи у відповідні служби. Це Держпродспоживслужба, Державна екологічна інспекція у Львівській області, патрульна поліція і національна поліція Львівщини. Ми скерували їм 4 листи. На жаль ми ще відповіді всі не отримали. Ми отримали усну відповідь від патрульної поліції про те, що вони будуть здійснювати там патрулювання, щоб унеможливити повторне скидання тих решток і взагалі сміття. Ми підготували повторні звернення у ці служби. Після надходження відповідної інформації до нас, після того як ми отримаємо необхідні відповіді ми розробимо дорожню карту", - повідомив на засіданні постійної комісії з екології та природокористування ЛМР начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Владислав Іванов.

Як зазначила Ірина Оршак, 16 червня відбулась нарада з цього питання в заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк. З того часу сплив місяць, як було прийнято рішення скерувати необхідні звернення. Натомість в Держпродспоживслужбі повідомили, що лише 10 липня до них надійшов відповідний запит з департаменту житлового господарства.

Натомість в департаменті житлового господарства та інфраструктури повідомляють, що весь цей час триває переписка між ними та відповідними службами, а також, про неможливість утилізації відходів до проведення відповідних слідчих дій Нацполіцією Львівщини по цьому кримінальному провадженні. Також в департаменті зазначають що в поліції їх "футболять".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ