Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відремонтували укриття на понад 100 людей на вулиці Теліги

У Львові на вулиці Теліги, що у Личаківському районі, відновили укриття, якому понад 70 років. Тут провели сучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони для комфортного перебування. У разі тривоги тут може поміститись до 110 людей.

Про це повідомили в ЛМР. 

«Ми маємо у Львові тисячі укриттів, і важливо, щоб вони всі були в належному стані. Це укриття є хорошим прикладом, як має виглядати класичне укриття. Вклали міські кошти, навели порядок, і діти, які тут поруч навчаються, можуть приходити. Тут атмосфера достатньо приємна, є запас води, є туалет і все необхідне. Також є ідея, щоб тут були шахи для дітей», - зазначив на брифінгу Андрій Садовий, міський голова Львова.

Ремонтні роботи в укритті розпочали в листопаді минулого року. Як розповіла директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль, в укритті повністю замінили всі комунікації – водопостачання і каналізування, зробили освітлення, встановили акумуляторні лампи, опалення та повністю нову вентиляцію, яка є притяжною і витяжною, що дозволяє очищати повітря і виконує додаткову функцію підігріву.

«Саме така система вентиляції є дуже хорошою і використовується для укриттів, які мають площу більше 100 квадратів. Відновили стіни та залили бетонну підлогу, постелили лінолеумне покриття, розмістили 4 санвузли. Фактично, більшість робіт у цьому укритті робилися заново. Ми залишили тільки ті стіни, які були, а підлогу, всі комунікації, все, що тут є, – робилося як на новому об’єкті будівництва», - дадала Ірина Мауль. 

В укритті відремонтували входи-виходи, встановили систему автоматичного відкриття дверей під час тривоги, як це зробили раніше в укриттях на вулиці Городоцькій та Похилій. Також встановили додаткову систему оповіщення та датчики диму, що дає можливість раннього попередження про пожежу, щоб можна було безпечно евакуювати людей. Додатково в укритті зробили запаси бутильованої води.

У приміщенні облаштували різні зони і облаштували стилізованими картинами. Для дітей є дитячий куточок, де можна погратися та цікаво і з користю провести час, а для дорослих обладнали окремі функціональні зони та місця відпочинку, провели інтернет, Wi-Fi. Розробкою дизайну та оформленням укриття всередині займався відділ промоції Львівської міської ради. 

Загальна площа укриття – 122 кв.м. Вартість усіх ремонтних робіт склала понад 3,3 млн грн. Усі роботи провели в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради у грудні 2022 року.

«Це вже третя захисна споруда, яку ми відремонтували в межах програми. Раніше ми відкрили такі укриття в Галицькому районі, тоді - у Франківському, і тепер – у Личаківському районі. Наступними будуть укриття на вулиці Каліча Гора, де ремонти вже розпочалися, і також на вулиці Солодовій і на проспекті Шевченка, які найближчим часом також будуть взяті в роботу», - пояснила Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконкому Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ