Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові зменшили орендну ставку для банків, бо їм задорого платити

25 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати змінили орендну ставку, встановлену за Методикою розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади Львова. Згідно з рішенням, «за» яке проголосувало 33 депутати, орендну ставку зменшили з 24% до 17%. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Така пропозиція, озвучена на сесії начальником управління комунальної власності ЛМР Інною Свистун, зустріла певне нерозуміння в окремих депутатів. Так депутат Андрій Карбовник поцікавився, чому наприклад не зменшують орендну ставку для хлібних магазинів, які продають «соціальний хліб». Він наголосив, що банки видають кредити з високими ставками, а тому напевно здатні осилити орендну плату.

Як пояснила Інна Свистун, до управління комунальної власності звернулося ПАТ «Універсал Банк» і попросив зменшити орендну ставку, бо це для них дорого.

«У Львові банки добросовісні орендарі, які підтримують орендовані приміщення в належному стані і платять без заборгованості», - сказала Інна Свистун.

Вона також додала, що профільна комісія надала позитивний висновок з цього приводу, а тому не має пересторог щодо цього питання.

Депутати також попросили назвати суму у грошовому еквіваленті, але Інна Свистун сказала, що для кожного банку це по-різному, зважаючи на місце розташування приміщення, а тому суми вона назвати не може.

Окремо це рішення особливо просив підтримати голова фракції «Самопоміч» Андрій Шевців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ