Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Самборі до 17 тис. грн штрафу засудили чергового "чорного лісоруба"

Самбірський міськрайонний суд Львівської області визнано винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу), місцевого жителя, який здійснив самовільну порубку двох дерев породи "Ялиця" у лісовому масиві поблизу с. Терло Старосамбірського району.

У вироку суду від 12.02.2021 року вказано, що кримінальне правопорушення було вчинено 05 жовтня 2020 року (біля 16.00 год.) в кварталі № 26 виділі № 33 Стар`явського лісництва ДП «Старосамбірське ЛМГ». Перебуваючи у даному кварталі, обвинувачений «умисно, без відповідного дозволу, вчинив, з використанням бензопили марки «STIHL» в корпусі оранжевого кольору, самовільну порубку двох дерев породи ялиця загальною кубомасою 3,01 м куб., чим заподіяв істотну шкоду Терлівській сільській раді Старосамбірського району Львівської області на суму 22135 грн 82 коп».

З вироку також вбачається, що обвинувачений у судовому засіданні свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та показав, що усе викладене в обвинувальному акті відповідає дійсності. При цьому пояснив, що у той час, перебуваючи в скрутному матеріальному становищі, вирішив зробити в своєму будинку ремонт (заміну підлоги). Саме тому 05.10.2020 року взяв автомобіль, яким користується і поїхав у лісовий масив поблизу с. Терло Старосамбірського району, де з використанням бензопили зрізав 2 дерева породи ялиця, загальною кубомасою 3,01 м куб., які у подальшому погрузив на підводу.

Суд, призначаючи покарання, врахував особу обвинуваченого, який вперше притягується до кримінальної відповідальності, не перебуває на обліку в наркологічному та психіатричному кабінетах, позитивно характеризується по місцю проживання, здійснює догляд за матір`ю, яка є особою похилого віку та дочкою інвалідом, має багатодітний склад сім`ї.

У результаті було ухвалено рішення про призначення обвинуваченому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ