Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У січні на Львівщині роботою забезпечено понад 1000 осіб

Як повідомили Гал-інфо у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості, у січні роботою забезпечено понад 1000 осіб.

Попри новорічно-різдвяні свята та складну епідемічну ситуацію, минулого місяця працедавці Львівщини активно шукали за посередництва служби зайнятості потрібний персонал, а тимчасово непрацюючі особи – роботу. Про це свідчать статистичні дані: 1.9 тис. фірм і компаній задекларували 6.3 тис. вакансій, а допомоги у працевлаштуванні потребували 15,7 тис. безробітних, з котрих з початку цього року звернулося 2,9 тис. безробітних.

Про це свідчать статистичні дані: «На зареєстрованому ринку праці у січні поточного року, порівняно з аналогічним періодом торік, спостерігалися позитивні тенденції, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – В області з 1,8 до 1,9 тис. зросло число працедавців, що заявили про потребу у робочій силі, з 6,2 тис. до 6,3 тис. одиниць збільшилася база вакансій, з 32,4 тис. до 15,7 тис. осіб зменшилися обсяги зареєстрованих безробітних, з 8 до 3 осіб скоротилося навантаження на одне вільне робоче місце або вакантну посаду, з 121 до 78 календарних днів зменшився середній термін пошуку роботи».

За його словами, у січні за скеруванням служби зайнятості працевлаштовано понад 1,0 тис. жителів області, у тому числі 0,9 тис. безробітних. Ще 0,5 тис. осіб охоплено професійним навчанням. Вишкіл проводився за такими професіями як електрогазозварник, перукар, манікюрник, візажист, продавець непродовольчих товарів, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва кат. А1, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, рибовод та адміністратор.

На початку лютого ц. р. база вакансій обласної служби зайнятості налічувала більше 4,5 тис. пропозицій для працевлаштування, рівень оплати праці у яких в середньому становив 9367 грн (торік – 8381 грн). На обліку залишалося 13,0 тис. безробітних, що на 55% менше, ніж станом на 01.02.2021 року (29,0 тис.). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ