Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Центрі НЕЗЛАМНІ встановили вже 20 біонічну руку: її отримав захисник з Маріуполя

30-річний військовий В'ячеслав Смислов, що втратив кисть під Бахмутом, став 20 пацієнтом центру НЕЗЛАМНІ, якому встановили біонічний протез, — інформують у міській раді Львова.
Фото: НЕЗЛАМНІ

В'ячеслав народився, виріс і став татом трьох дітей в Маріуполі. До лав ЗСУ вступив ще у 2015 році. Потім демобілізувався і на початок повномасштабного вторгнення жив цивільним життям та, як багатодітний батько, міг уникнути мобілізації. Найменша, третя, дитина народилася лише за кілька місяців до великої війни. Утім, 24 лютого 2022 року В'ячеслав вивіз дружину та дітей з Маріуполя до Умані, а сам повертається боронити рідне місто. Служить штурмовиком у 28-й бригаді. 

Пів року тому під Бахмутом В'ячеслав потрапляє під вогонь ворожого дрона, отримує важкі множинні поранення та втрачає кисть. Коли чоловік усвідомив, що руки більше немає, то переймався лише одним: як на відсутність кінцівки та протез відреагують його малі діти. 

До Національного реабілітаційного центру "НЕЗЛАМНІ" В'ячеслав приїхав уже на протезування. Хотів саме біонічний протез, який якнайкраще замінює функцію втраченої кінцівки. Такі протези високотехнологічні та дорогі, але завдяки донору – компанії FavBet – В'ячеслав таки зміг отримати бажану штучну руку. Відтак він став 20-м захисником, якому встановили біонічний протез у центрі НЕЗЛАМНІ.

Нині, поки чоловік опановує технологічну кінцівку, хірурги забирають з його тіла осколки, що ще залишилися після поранення. Коли процес лікування завершиться, В'ячеслав поїде в Умань, до дружини та дітей. Ті, попри його побоювання, хочуть якнайшвидше побачити татову залізну руку.

«Син у дитячому садочку вже всім розповів, що його тато – трансформер і там всі чекають, аби побачити цю руку. Зараз я для своїх дітей супергерой, якого хоч і спіткала невдача, але він завжди на позитиві і готовий перемагати», – ділиться чоловік.

Попри те, що В'ячеслав понад усе хоче бути зі своїми дітьми, він все ж збирається повернутися на передову. Мрія захисника – зустріти перемогу з побратимами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ