Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна має перестати бути сировинним придатком світових ринків, - Гройсман

Україна має перестати бути сировинним придатком світових ринків, - Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

"Одна з моїх пропозицій - відібрати категорії молоді, які успішно закінчили навчальні заклади за спеціальностями, що створюють високу додану вартість. Роботодавців, які надають таким молодим фахівцям перше робоче місце, держава могла б звільнити від сплати податку на доходи або ЄСВ за цих працівників.

Це дасть нові робочі місця для молоді. Одночасно - це інвестиція держави у вироблення товарів або інноваційних рішень з високою доданою вартістю.

Сьогодні ми маємо зосередитись на пошуку саме таких конкретних рішень. Україна має перестати бути сировинним придатком світових ринків. Додана вартість має створюватися саме на українській території. В умовах кризи політики мають вести боротьбу не за зростання рейтингів партій, а за зростання заробітної плати громадян, ВВП, кількості робочих місць", - зокрема зазначив Володимир Гройсман.

Підсумки тижня - у традиційному інтерв'ю каналу "Рада". Поділився деякими ідеями, які з експертами напрацьовуємо для включення до антикризового плану. Одна з моїх пропозицій - відібрати категорії молоді, які успішно закінчили навчальні заклади за спеціальностями, що створюють високу додану вартість. Роботодавців, які надають таким молодим фахівцям перше робоче місце, держава могла б звільнити від сплати податку на доходи або ЄСВ за цих працівників.Це дасть нові робочі місця для молоді. Одночасно - це інвестиція держави у вироблення товарів або інноваційних рішень з високою доданою вартістю.Сьогодні ми маємо зосередитись на пошуку саме таких конкретних рішень. Україна має перестати бути сировинним придатком світових ринків. Додана вартість має створюватися саме на українській території. В умовах кризи політики мають вести боротьбу не за зростання рейтингів партій, а за зростання заробітної плати громадян, ВВП, кількості робочих місць.

Опубліковано Volodymyr Groysman 4 березень 2016 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ