Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український стартап BIOsens отримав грант на міжнародній виставці Expo 2020 в Дубаї

BIOsens переміг у програмі Expo Live Innovation Impact Grant виставки Expo 2020 і отримав грант розміром 100 тис. доларів на розвиток свого бізнесу.
BIOsens

Більше 6 900 компаній зареєструвались на програму, з них організатори відібрали 120 переможців з 65 країн світу, серед них - і український стартап BIOsens.

BIOsens презентував на виставці мобільний пристрій для швидкої діагностики наявності мікотоксинів в агропродукції. Пристрій в польових умовах діагностує і виявляє зараження в кукурудзі, кормах, арахісі тощо. Ця розробка дозволяє оперативно проводити діагностику і запобігати поширенню грибка, що означає економію ресурсів та часу фермерів, а також мінімізацію псування врожаю.

Андрій Карп’юк, засновник і директор BIOsens, розповідає і про деякі особливості програми Expo Innovation Impact Grant. Наприклад, організатори практично не обмежують компанії у використанні коштів: це може бути і закупівля витратних матеріалів, і оплата участі у виставках, і виплати заробітної плати співробітникам.Нагадуємо, що минулого року BIOsens став переможцем програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» від ЄБРР та ЄС, яку в Україні впроваджує Greencubator. Грант компанія витратила на доопрацювання прототипу, тестування, а також сертифікацію власного пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ