Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд обере нового керівника податкової без конкурсу за 2 дні, зарплата — майже 30 тисяч грн

Кабмін опублікував вакансію на посаду голови Державної податкової служби, подати документи можна до завтра, 27 квітня (включно). Зарплату обіцяють у 29 400 гривень.

Відповідна вакансія розміщена на порталі державної служби, пише Громадське.

Так, датою добору обрано 28 квітня, початок о 10:00, резюме приймають до 27 квітня.

Інформація про строковість призначення свідчить про те, що відбір проходить без процедури конкурсного відбору — обраний керівник буде працювати на період карантину, а залишити свою посаду повинен буде після оголошення переможця повноцінного конкурсу.

Тобто, це означає що Кабмін скористався законом про зміни до держбюджету 2020 року, який Рада ухвалила 13 квітня і в якому депутати зокрема змінили порядок призначення держслужбовців на період карантину.

Нові правила дозволяють під час карантину не проводити повноцінні конкурси, а призначити посадовця шляхом укладення контракту. Такий посадовець працюватиме «на період дії карантину та до дня визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби в державному органі переможця конкурсу». Якщо простими словами — поки вже шляхом повноцінного конкурсного відбору (після карантину) не оберуть нового постійного керівника. Конкурс такий може тривати невідомо скільки.

Зарплату новому очільнику податкової обіцяють у 29 400 гривень плюс усі передбачені законом надбавки, доплати та премії.

Обов’язки керівника ДПС наступні:

  1. здійснення повноважень керівника державної служби ДПС;
  2. реалізація державної політики у сфері державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — єдиний внесок), державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС;
  3. здійснення інших повноважень, визначених законом.

Усі кваліфікаційні вимоги до кандидатів можна прочитати тут.

Нагадаємо, попереднього очільника податкової Сергія Верланова Кабмін несподівано звільнив на позачерговому засіданні 24 квітня. Ініціатор цього звільнення — міністр фінансів Сергій Марченко, якому й підпорядковується податкова.

Сам Верланов назвав своє звільнення політичним і подав заяву в прокуратуру на колишнього главу Мінфіну Ігоря Уманського, який раніше звинуватив податкову у масштабній корупції.

 24 квітня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка має розслідувати заяви Уманського про можливі корупційні ді посадових осіб митної та податкової служб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ