Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львівській галереї мистецтв імені Бориса Возницького створили комітет опору

На адресу редакції надійшов лист підписаний Комітетом опору працівників Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького проти свавілля теперішнього керівництва.

Редакція Гал-інфо, не публікує анонімні листи, але в цьому випадку наводяться факти про які ми неодноразово писали, які є підтвердженими та мають місце в Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького, тому ми подаємо тези з даного листа, копію самого звернення, а також приводимо попередні матеріали які стосуються цієї тематики:

"Друзі музейної справи, звертаємося до Вас з інформацією і проханням. Ми, працівники найбільшого музею м. Львова і Львівської області, Львівської Галереї мистецтв імені Бориса Григоровича Возницького. На жаль ми не можемо, підписатися своїми іменами під цим листом. Група працівників галереї об'єдналася з метою супротиву політиці і діям нового керівництва музею.

Спадщина Возницького під загрозою, - Лариса Возницька-Разінкова

Тарас Возняк звільнив працівників галереї, які десятки років працювали разом з Борисом Григоровичем (Возницьким, - ред.). Як один з епізодів: Головний хранитель музею-заповідника «Олеський замок» Тетяна Сабодаш понад сорок років працює в Олеському замку, лауреат Премії їм. Бориса Возницькоrо, дві вищих освіти. Спочатку безпідставно звинувачують в крадіжках, потім заявляють що вона «не пройшла Атестацію і визнана профнепригодною» і намагаються звільнити.

Головна хранителька музею-заповідника «Олеський замок» не пройшла атестацію

Тарас Возняк ліквідував підрозділи галереї, які з його точки зору не можуть бути задіяні в комерційних проектах, якими захопився новий директор. Ще під час промови на конкурсній комісії, Тарас Возняк заявив, що він вміє заробляти гроші, і саме це зробив пріорітетом своєї діяльності.

І тепер ми маємо постійні ярмарки-фестивалі-концерти на музейній території, з горілкою, вином, сиром, ковбасою та інш. (Софія Київська і Лувр могли би позаздрити), за це продає додаткові квитки на платний вхід, руйнує насадження довкола палацу Потоцьких задля монтажу сцени і місць для глядачів.

"Це кримінальний злочин", - Лариса Возницька про знесення парку біля Палацу Потоцьких

В Підгорецькому замку вже грають весілля і Тарас Возняк на телебаченні заявляє, що він не проти заробити гроші і організовувати святкування випускних вечорів в замках — підрозділах галереї.

На місці знищеного парку в центрі Львова продовжують монтувати концертну сцену

Все це робиться через фінансові прокладки, такі, як благодійний фонд «Підгорецький замок». Через цей фонд проводиться в Підгорецькому замку платні виставки надрукованих на банерному полотні фотографій картин з музею.

У Львівській галереї мистецтв відвідувачам замість квитків видають "лотерейні купони"

Тарас Возняк не приховує свої намірів. Його мета — заробити достатньо грошей, для внеску в одну з політичних сил і отримати місце депутата у Верховній Раді. Музей, це інструмент заробляння грошей для забезпечення подальшої політичної кар'ери.

У Возняка відмовились відповідати на запит журналістів про касові апарати та "лотерейні квитки"

На підставі всього викладеного, ми вважаємо, що будь яка участь в семінарах, конференціях, слуханнях і інших заходах за одним столом з Тарасом Возняком, це плювок на Бориса Григоровича Возницького, на видатних музейників і істориків.

Комітет опору працівників галереї проти свавілля нового керівництва

м.Львів, вул. Стефаника, 3".

Повністю з текстом листа можна ознайомитись на фотокопіях приведених нижче.

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/4

Як зазначив адресант, копії листа також було надіслано на адреси музеїв України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ