Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЛМР прокоментували рішення суду про приєднання села Малехів до Львівської МТГ

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, Окружний адміністративний суд міста Києва своїм рішенням скасував розпорядження Кабміну щодо приєднання села Малехів до Львівської МТГ.
Любомир Зубач

"По перше, треба розуміти, що це рішення Окружного адміністративного суду Києва, є мертвонароджене, або таке, що по факту не тягне за собою юридичних наслідків. Виконати його неможливо, тому, що воно скасовує те, що вже відбулося. Львівська громада вже є утворена, створені ліквідаційні комісії по навколишніх громадах, які вже працюють і найближчі місяці, вони повинні завершити свою роботу.

Якщо навіть припустити, що це рішення був би намір виконувати, то в тих громад немає ні бюджетів, ні повноважень, ні місцевих рад, таким чином суд кинув мешканців тих громад в певний хаос і правовий вакуум, незрозуміло яким би чином там би надавались послуги.

Якщо говорити з точки зору аргументації, яка наведена в рішенні суду, вона є дуже натягнути. Там йде мова про  законодавство "Про добровільне об'єднання громад", а насправді всі громади утворені в інакший, адміністративний спосіб, шляхом внесення змін в "Закон про місцеве самоврядування" і подальших рішень Уряду про створення громад, їхніх центрів та меж.

Це рішення звичайно буде оскаржене міською радою в апеляційній інстанції і я впевнений, що в подальшому воно буде скасоване і прийняте нове, яке буде відповідати чинному законодавству.

Це тільки перша інстанція, а його так подали, що ніби все скасовується. Насправді у нас є кілька таких судових процесів, по всіх інших є позитивний результат з точки зору Львівської територіальної громади, а це рішення буде оскаржене. Воно не набрало законної сили і не діє. Впевнений, що кінцеве рішення буде зовсім інакше", - зокрема прокоментував Гал-інфо заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ