Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В одній із лікарень Львова, яка приймає пацієнтів з COVID-19, закінчилися апарати ШВЛ

У 8-ій міській клінічній лікарні Львова, яка приймає пацієнтів із COVID-19 бракує апаратів штучної вентиляції легень. Про це сьогодні, 26 жовтня, під час засідання постійної комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради повідомив керівник лікарні Василь Трунквальтер, інформує Гал-інфо.
Фото ілюстративне

За його словами, вперше від початку жовтня у лікарні були одночасно задіяні усі 22 апарати штучної вентиляції легень. Станом на вчора 13 осіб із COVID -19 були підключені до штучної вентиляції легень.

«Впродовж дня кількість критичних хворих, яких потрібно підключити до ШВЛ різко збільшилась.  Відтак інші апарати ШВЛ, які залишається на балансі лікарні довелося залучити для порятунку ургентних хворих у профільних патологіях – нейротравма і політравма. Нам довелося позичити у Лікарні швидкої допомоги два апарати, адже до лікарні доставили два важких пацієнти з черепно-мозковими травмами і ми не могли обійтися без апаратів ШВЛ під час під час операцій», - сказав керівник лікарні.

Він наголосив, що це було вимушене рішення і лікарня гостро потребує ще щонайменше трьох апаратів ШВЛ, адже зважаючи на ситуацію у місті наявних апаратів може виявитись замало.

«Об’єктивно пацієнтів везуть туди, де є потужна реанімація – це лікарня швидкої медичної допомоги і 8-ма лікарня. Варто розуміти, що пацієнти з важким перебігом COVID -19 без потужної реанімації мають дуже мало шансів. Стан такого пацієнта може змінюватися щогодини. Скажімо зараз він стабільний, а за годину він не може самостійно дихати і його потрібно переводити на ШВЛ», - сказав Василь Трунквальтер.

Він додав, що в реанімаційному відділенні 8-ї лікарні передбачено 20 ліжок для пацієнтів із COVID -19. Із них 13 вже зайняті.

Сьогодні на засіданні медичної комісії депутати прийняли рішення, аби провести перекидку коштів і закупити ще три апарати ШВЛ для 8-ї лікарні.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Львові протягом жовтня цього року від пневмонії померло 289 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ