Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні збільшили компенсацію за працевлаштування ВПО

З 1 січня 2024 року зросла компенсація роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Зараз сума складає до 7100 гривень на місяць, а з 1 квітня зросте до 8000 грн, повідомляють на сайті ЛОДА.  Такі зміни затверджені постановою КМУ від 27.12.2023 №1390.

Окрім того, збільшили тривалість виплати компенсації – з двох до трьох місяців, а за працевлаштування ВПО з інвалідністю роботодавець зможе отримувати таку компенсацію 6 місяців.

«В області здійснюють діяльність близько 1,4 тис. сільськогосподарських підприємств, які мають потребу в робітничих кадрах, особливо сезонних працівників. Взявши на роботу особу з числа ВПО, роботодавці матимуть змогу отримувати фінансову допомогу на часткову компенсацію витрат на оплату праці», - зазначила заступник директора департаменту – начальник управління Людмила Гончаренко.

Нагадуємо, що програма стимулювання підприємців брати на роботу ВПО діє з квітня 2022 року.  Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий договір з внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на отримання компенсації через портал «Дія» або в паперовій формі до територіальних центрів зайнятості разом з пакетом необхідних документів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ