Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Велійка Галина зареєструвала петицію про збільшення тарифу на перевезення у Львові до 9 гривень

Велійка Галина зареєструвала петицію на сайті Львівської міської Ради, про збільшення тарифу на перевезення у Львові до 9 гривень.

Як зазначено в петиції, оновлення рухомого складу пасажирського автотранспорту є основним фактором забезпечення належної якості перевезення пасажирів. В умовах коли пальне, як основна складова собівартості послуги в діючому тарифі перевищує 70%, доходи автотранспортних підприємств не дозволяють покрити всі витрати їх поточної діяльності і поступово нарощується кредиторська заборгованість. Нестача обігових коштів не дозволяє своєчасно і в повному об`ємі проводити технічне обслуговування транспорту, що суттєво знижує рівень безпеки перевезень. Перегляд діючих тарифів до рівня економічно-обгрунтованих, а саме 9,00 гривень за поїздку дозволить:

1. В термін до трьох місяців привести існуючий рухомий склад до належного технічного і санітарного стану, і підвищити рівень безпеки перевезення пасажирів. 

2. Вивести автотранспортні підприємства до рівня економічної привабливості для фінансових інституцій для подальшого кредитування закупівлі нової сучасної автобусної техніки в наступному 2019 році. 

3. Створити реальні передумови для впровадження "Електронного квитка" в громадському транспорті. 

Блокування перегляду тарифу на проїзд в пасажирському автомобільному транспорті неминуче приведе до транспортного колапсу в місті через зупинку транспорту. 

Крім того встановлення тарифу нижчого від економічно- обгрунтованого розрахункового без компенсації різниці між вказаними тарифами , дозволить лише частково вирішити наявну проблему. 

Підтримавши перегляд тарифу - Ви проголосуєте за розвиток громадського транспорту і європейську якість послуг.

Автором петиції є Велійка Галина Романівна.

Зазначимо, що за даними порталу відкритих даних, Велійка Галина Романівна є засновником ТзОВ "Львівське автотранспортне підприємство 24662", додамо також, що ще одним з засновників підприємства є голова Асоціації перевізників Львівщини Велійка Іван Богданович.

Нагадаємо, що вчора 20 листопада, під час засідання комісії інженерного господарства транспорту, зв'язку та житлової політики Львівської міської ради директор ЛКП "АТП-1" Орест Хамула, заявив, що економічно обґрунтований тариф на перевезення у Львові 8.21 грн.

Економічно обґрунтований тариф на перевезення у Львові 8,21 грн

Також нагадаємо, що у Львові триває збір підписів під петицією про заборону на підняття тарифу в м.Львові до впровадження системи е-квитка. На даний час петиція залишилося набрати 77 підписів, щоб її розглянули на найближчій сесії Львівської міської Ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ