Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відбулась зустріч членів партії “Наш Край” з представниками Національного Демократичного інституту

4 лютого у Львові відбулась зустріч членів партії “Наш Край” з представниками Національного Демократичного інституту. Про це повідомили в прес-службі Партії.

На зустрічі піднімались такі питання як проблематика електоральних процесів в Україні, комплексний підхід щодо способів комунікацій з виборцями та питання кібербезпеки. Також на зустрічі обговорювали подальші перспективи розвитку та аналізували плоди попередніх тренінгів, проведених спільно з членами партії “Наш Край”.

Національний Демократичний Інститут (далі NDI) є некомерційною, неурядовою організацією, яка працює задля посилення демократичних інститутів у всьому світі шляхом залучення громадянського суспільства, сприяючи відкритості та підзвітності влади.

З часу свого заснування в 1983 році NDI та його місцеві партнери працюють задля забезпечення проведення чесних виборів, залучення громадян до суспільних процесів, сприяють відкритості та прозорості влади, а також збільшенню рівня політичної участі жінок. Ця філософія була застосована в більш ніж 156 країнах з моменту заснування. Станом на сьогодні NDI налічує понад 50 регіональних відділень по всьому світу.

Cпікерами заходу виступили постійний директор програми Національного демократичного інституту Джон Ловдал, та норвезький зовнішній експерт із політичної діяльності В‘я Тутора, який понад 30 років співпрацював із багатьма політичними партіями по всьому світу.

Організація NDI співпрацює з партією “Наш край” вже декілька років у рамках таких програм як “тренінги для тренерів” та “каскадна програма тренінгів”, в яких вона допомагала організовувати локальні тренінги для членів партії. Зокрема, за період співпраці NDI було розроблено посібник по кібербезпеці щодо діяльності партійних організацій.

Першою з фігурючих тематик заходу стало обговорення аномально великої цьогоріч кількості претендентів, бажаючих стати президентом та сприйняття такої ситуації на загальносвітовому рівні.

“Я працював у багатьох країнах, де складалась схожа виборча ситуація. Інколи це пов’язано із виборчою системою у конкретній країні і також це пов’язано з конкретними механізмами, які необхідно пройти, щоб мати змогу балотуватись. Тому з мого міжнародного досвіду немає однозначної відповіді на те, чи є в конкретному випадку кандидатів просто багато – чи забагато. Таким чином велика кількість кандидатів не завжди виглядає для громадян як певний виклик”, – розповідає В‘я Тутора.

Відповідно, така річ як підхід виборчої системи напряму залежить від контексту діяльності конкретної країни. Зокрема, місцеві вибори суттєво відрізняються від парламентських. Таким чином немає однієї системи, яка буде однозначно правильною у всіх аспектах.

Джон Ловдал наголосив, що документування досвіду попередніх років та його використання є дуже важливим для досягнення виборчої стратегії на національному рівні. У першу чергу це є ключовим у структуруванні партії, як організації.

Також Ловдал надав деякі рекомендації центристським партіям, щодо уникнення вдавання в лівий чи правий популізм, надаючи виборцям більше обіцянок. “Найважливішою є ідейність, тобто бачення напрямку, в яке ми ведемо країну і те, яким ми хочемо бачити суспільство. Для досягнення цих цілей необхідно слухати громадян, а саме – вивчати і реагувати на їх потреби, а також сконцентруватися на конкретних цілях, які ми хочемо реалізувати, та як і коли ми зможемо це здійснити”, – пояснює Джон.

Не менш важливою є звітність перед громадянами про проведену роботу та вміння визнавати речі, які були обіцяні, але їх не вдалось реалізувати, зокрема пояснивши причини невдачі. Такі моменти є дуже важливими і тому NDI двічі на рік проводить великі національні опитування для оцінки потреб громадськості.

Результатом заходу став плідний обмін міжнародним досвідом з Україною, який надалі буде застосовано для розробки програм майбутніх тренінгів та подальшої співпраці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ