Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відставку мера Львова можуть винести на таємне голосування сесії

Після відповіді юридичного управління Львівської міської ради на петицію про відставку Андрія Садового з посади мера Львова, яка була зареєстрована 1 червня на сайті єдиної системи місцевих петицій, не виключено, що відповідне рішення винесуть на таємне голосування сесії. Про це сьогодні, 4 липня, в коментарі Гал-інфо розповів ініціатор створення петиції Василь Молдован.

За його словами, депутатська комісія законності розіслала відповідні листи на робочі групи, які були створені після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, в тому числі і до Кабінету міністрів.

«Час на відповідь  - 40 днів. Вже два тижні минуло. Потім комісія законності має визначитись. Якщо відповідь задовільнить пані Гвоздович (голова комісії законності, -ред), то вона готова внести ухвалу про відставку мера Львова шляхом таємного голосування на сесії.

У Львівській мерії відповіли на петицію про відставку Садового

Він зазначив, що відповідь на петицію начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич – це звичайна відмашка від громадськості юридичними термінами.

«У відповіді йдеться: «Таким чином, законом не передбачено розгляду питання про дострокове припинення повноважень міського голови шляхом подання електронної петиції до міської ради». Законом не передбачено відставки через петицію. Законом передбачено, що петиція розглядається і приймаються рішення, зокрема, рішення про винесення питання на розгляд депутатського корпусу через таємне голосування», - сказав Василь Молдован.

Нагадаємо, що відповідна петиція була зареєстрована після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, коли внаслідок зсуву сміття загинуло троє рятувальників. Ще одного працівника ЛКП "Збиранка" вже більше місяця не можуть знайти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ