Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Венедикт каже, що не робитиме разючих змін в Чикаго

Ще у вересні 2016 року було рішення Синоду УГКЦ про призначення Єпископа-помічника Львівського УГКЦ владику Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго. Оскільки єпархія є на території іншої крани, то затверджувати це рішення про переведення мав Папа Римський. Про це учора, 20 квітня, під час брифінгу розповів владика Венедикт.
Фото - Гал-інфо.

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возняк зазначив, що не здивований таким рішенням, адже знав про це раніше.

«Ми радіємо, що владика Венедикт їде до Чикаго і сумуємо, адже тепер потрібно шукати двох на його місце. У Львові велика потреба, адже на один час може припадати багато заходів», - сказав владика Ігор.

Він побажав владиці Венедикту успіхів, щоб зумів заохотити священиків і людей провадити до освячення.

Варто додати, що єпархія в Чикаго є вакантною з серпня 2016 року.

Як зазначив владика Венедикт, за весь час його служіння єпископа-помічника у нього ніколи не виникало конфліктів чи непорозумінь.

«В Чикаго я був лише раз в житті, але чомусь Бог хоче мене там освячувати та спасати. Мене питають, які у мене плани, але хіба лікар має одразу плани з лікування пацієнта? Спершу він все досліджує. Потрібно побачити, зрозуміти і діяти. Я не є спасінням для цієї єпархії, я не зроблю там переворот, реформи чи зміни. Я хочу працювати в команді і надіюсь на співпрацю з священиками та мирянами. Слава богу за все!», - сказав владика Венедикт.

Владика Венедикт буде п’ятим архієреєм у Чикаго.

Інтронізація на кафедру відбудеться впродовж трьох місяців. Дата ще узгоджується і владика Венедикт ще не звільнений від своїх обов’язків у Львові.

Нагадаємо, що учора, 20 квітня, у Ватикані повідомили про те, що Папа Франциск призначив дотеперішнього Єпископа-помічника Львівського УГКЦ владику Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго, США, перенісши його з титулярного осідку Германіціяни.

Довідка про єпархію. Єпархія святого Миколая в Чикаґо входить до Філадельфійської митрополії та є її найбільшою частиною з огляду на територію, охоплюючи території північних, центральних та західних штатів країни. Вона була заснована 1961 року та згідно з даними «Annuario Pontificio 2017», станом на минулий рік нараховувала приблизно 50 парафій, надаючи духовну опіку понад 10 тисячам вірних. Цей осідок став вакантним 16 серпня 2016 року після відходу до вічності четвертого Єпарха Чиказького владики Річарда (Семінака).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ