Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Володимир Гройсман зустрівся із гірниками ДП ʺЛьвіввугілляʺ

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 12 червня, зустрівся із гірниками ДП ʺЛьвіввугілляʺ, керівництвом Львівської області та міста Червоноград.

Приводом для зустрічі стала непроста ситуація на підприємстві, де зростає заборгованість по заробітній платі, не відвантажується продукція, а на деяких шахтах зупинено видобуток через непорозуміння з керівництвом копалень. Все це змушує простих робітників або шукати додаткового заробітку, або виїжджати на заробітки до сусідньої Польщі, або влаштовувати гучні акції протесту.

ʺЯ відгукнувся на пропозицію зустрітися. Мені важливо обговорити проблеми, з’ясувати їхні причини і зробити так, аби не допускати їх у майбутньомуʺ, – сказав Володимир Гройсман.

Шахтарі підтвердили інформацію Глави Уряду про те, що вугілля, яке виробляють шахти ДП ʺЛьвіввугілляʺ, має закуповувати держхолдинг ʺЦентренергоʺ, який наразі знаходиться в управлінні Фонду державного майна. Але закупівлі не відбуваються. Саме тому шахти не мають обігових коштів і можливості оплачувати працю шахтарів та персоналу копалень. Під час зустрічі Прем’єр-міністр дав доручення Міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, а також керівництву ФДМУ розблокувати закупівлі і зробити вугілля державних шахт пріоритетним для державних енергокомпаній. Одночасно він дав доручення Держаудитслужбі провести перевірку формування собівартості вугілля на державних шахтах і спростував всі чутки про можливу приватизацію прибуткових шахт об’єднання.

Окремо Глава Уряду зупинився на питанні призначення керівництва шахт і підприємства в цілому. Вже завтра подання на відповідні посади мають бути обговорені, а люди – призначені. Причому ключовий критерій відбору – довіра шахтарів.

ʺЄ ДП ʺЛьвіввугілляʺ, є його керівництво. Воно має організувати роботу так, аби шахтар прийшов, відпрацював зміну, отримав зарплату – і все. Тож треба визначити керівника, якому довіряють, – сказав Володимир Гройсман. – Я ставлю на контроль. Ситуацію в ДП ʺЛьвіввугілляʺ треба вирішити на системній основі. Приклад Червонограда може стати показовимʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ