Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Всесвітньо відомий турецький хірург прооперував у Львові 16-річного хлопця

Фото: Перше медоб’єднання Львова
Фото: Перше медоб’єднання Львова
Фото: Перше медоб’єднання Львова
Фото: Перше медоб’єднання Львова
1/2
Всесвітньо відомий турецький пластичний хірург виконав у Львові одну із найважчих отоларингологічних операцій і подарував 16-річному хлопцю, який мріє стати захисником України, можливість нормально дихати. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Складне втручання лікар Хакан Агір виконав у межах свого четвертого благодійного візиту до Першого медичного об’єднання Львова.

У 16-річного львів’янина Юліана ніс зовні, а також його перегородка, деформовані від народження. Хлопець уже з’явився на світ із вадою обличчя — розщілиною твердого та мʼякого піднебіння. Через цю патологію його ніс сформувався дещо вигнутим убік. Усе життя Юліану було складно дихати — надто при виконанні фізичних вправ. А це серйозна перешкода, аби здійснити мрію юнака — стати військовим.

Виправити таку ваду — складно і дорого. Та лікар Хакан Агір взявся безкоштовно допомогти Юліану. Ця реконструктивна операція носа вважається однією із найскладніших в отоларингології. Під час втручання турецький хірург провів корекцію носової перегородки і хрящової тканини та трохи вирівняв ніс.

Уже на ранок після операції Юліан зміг вперше в житті вільно вдихати повітря через ніс. За кілька років юнакові потрібно буде зробити ще одну операцію — відкриту ринопластику кісткової частини носа і пластику клиновидного дефекту губи. Це дозволить повністю вирівняти ніс та надати йому естетичного вигляду. Таке втручання можна проводити лише після досягнення Юліаном повноліття.

За час свого вже четвертого візиту до Першого медоб’єднання Львова, професор пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії у Acibadem Altunizade Hospital у Стамбулі Хакан Агір виконав 10 складних та високоточних операцій. Окрім Юліана, лікар провів реконструктивні втручання ще чотирьом українським дітям із розщілинами губ та піднебіння, складними рубцями та опущенням повік. Решта прооперованих – дорослі, у тому числі з надскладними онкологічними і мікрохірургічними втручаннями, а також і наші захисники.

Від початку повномасштабного вторгнення це вже черговий благодійний візит Хакана Агіра до України. Турецький лікар продовжує невтомно допомагати пораненим військових та цивільним з усієї України. Крім Львова, він неодноразово бував також у Дніпрі та Харкові. Професор запевняє, що не припинить допомагати українським колегам. Позаяк мріє, аби пластична хірургія в Україні була на такому ж високому рівні як і в його рідній Туреччині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ