Дощові осінні дні притягують за собою сезон теплої кави, чаю чи какао разом з ароматною випічкою. Цього разу ділимось з вами рецептом знаменитих сінабонів від Євгена Клопотенка.
Сінабони – ароматні вертушки з тіста з густим прошарком кориці та цукру всередині. Зверху булочки покривають білосніжним солодким глазуруванням. Вони настільки м’які та пишні, що дійсно тануть у роті. Цій випічці пасують гарячі напої, як то кава, чай чи особливо какао. Готуйте сінабони на сніданок, коли чекаєте гостей чи робите кенді-бар на свято.
Історія виникнення сінабонів
Cinnabon – американська мережа пекарень. Її фірмовою випічкою стали рулети з корицею та глазур’ю, які й отримали назву сінабони. Власники пекарні багато експериментували, щоб винайти досконалий рецепт найсмачнішої та водночас найпростішої комбінації інгредієнтів. Перша пекарня була відкрита в 1985 році й донині компанія продовжує пекти сінабони, які люблять не тільки в Америці, але й у всьому світі.
Інгредієнти:
Для тіста:
450-500 г борошна
200 мл молока 2,5%
1 ст. л. цукру
25 г живих дріжджів пресованих
100 г вершкового масла 82,5%
½ ч. л. солі
Для начинки:
100 г вершкового масла 82,5% (+ для змащування форми)
100-150 г коричневого цукру (тростинного)
1-2 ст. л. меленої кориці
Для глазурі:
250 г крем-сиру
1-2 ст. л. лимонного соку
2 ст. л. цукрової пудри
Приготування
Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування ідеальних сінабонів. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало кімнатної температури.
Крок 2. У посуд з 450-500 г борошна з одного боку розкришіть 25 г живих пресованих дріжджів, а з іншого додайте 1 ст. л. цукру та ½ ч. л. солі. Акуратно перемішайте ложкою борошно з усіма складовими тіста. Пересипайте борошно з дріжджами та цукром в чашу кухонної машини. Якщо у вас немає кухонної машини, можна замісити тісто і руками. Додайте 100 г м'якого вершкового масла 82,5%. Для зручності можете попередньо нарізати його невеликими кубиками.
Крок 3. Влийте в чашу кухонної машини 200 мл теплого молока 2,5%. Замішуйте тісто за допомогою насадки-гак, поки воно не збереться у ком. Зауважимо, що молоко не повинно бути гарячим, інакше дріжджі не «спрацюють».
Крок 4. Ще трохи підмішайте тісто руками на кухонній поверхні або на дошці.
Крок 5. Зберіть тісто у кулю, перекладіть його у велику скляну миску, змащену олією. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Дуже важливо, щоб не було протягів.
Крок 6. Тісто, що підійшло, трохи обімніть руками й розкачайте в пласт товщиною 2-3 мм.
Крок 7. Рівномірно змастіть за допомогою кулінарного пензлика пласт тіста 100 г м'якого вершкового масла 82,5%.
Крок 8. Посипте 1-2 ст. л. меленої кориці по всій площі пласта тіста. Зверху на корицю рівномірно розсипте 100-150 г коричневого цукру.
Крок 9. Скачайте пласт тіста у рулет. Візуально розділіть рулет в довжину на 6 частин і зробіть намітки.
Крок 10. Розріжте рулет упоперек за допомогою кулінарної нитки. Протягніть нитку знизу та розріжте рулет хрест-навхрест.
Крок 11. Змастіть вершковим маслом форму для запікання. Розподіліть сінабони на відстані 1-2 см один від одного. Накрийте чистим рушником і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання. У цей час увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Коли сінабони піднімуться, поставте їх в духовку на 30 хвилин.
Глазур
Для глазурі змішайте 250 г крем-сиру з 2 ст. л. цукрової пудри та 1-2 ст. л. лимонного соку. Можете взяти маскарпоне чи будь-який інший крем-сир.
Добре перемішайте глазур віничком до однорідної консистенції.
Рясно змастіть готові гарячі сінабони глазур'ю, щоб вони добре просочилися. Подавайте булочки, коли вони трохи охолонуть.