Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Як приготувати ароматні сінабони? Рецепт з фото

Дощові осінні дні притягують за собою сезон теплої кави, чаю чи какао разом з ароматною випічкою. Цього разу ділимось з вами рецептом знаменитих сінабонів від Євгена Клопотенка.

Сінабони – ароматні вертушки з тіста з густим прошарком кориці та цукру всередині. Зверху булочки покривають білосніжним солодким глазуруванням. Вони настільки м’які та пишні, що дійсно тануть у роті. Цій випічці пасують гарячі напої, як то кава, чай чи особливо какао. Готуйте сінабони на сніданок, коли чекаєте гостей чи робите кенді-бар на свято.

Історія виникнення сінабонів 

Cinnabon – американська мережа пекарень. Її фірмовою випічкою стали рулети з корицею та глазур’ю, які й отримали назву сінабони. Власники пекарні багато експериментували, щоб винайти досконалий рецепт найсмачнішої та водночас найпростішої комбінації інгредієнтів. Перша пекарня була відкрита в 1985 році й донині компанія продовжує пекти сінабони, які люблять не тільки в Америці, але й у всьому світі.

Інгредієнти:

Для тіста:

450-500 г борошна
200 мл молока 2,5%
1 ст. л. цукру
25 г живих дріжджів пресованих
100 г вершкового масла 82,5%
½ ч. л. солі

Для начинки:
100 г вершкового масла 82,5% (+ для змащування форми)
100-150 г коричневого цукру (тростинного)
1-2 ст. л. меленої кориці

Для глазурі:
250 г крем-сиру
1-2 ст. л. лимонного соку
2 ст. л. цукрової пудри

Приготування

Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування ідеальних сінабонів. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало кімнатної температури.

Крок 2. У посуд з 450-500 г борошна з одного боку розкришіть 25 г живих пресованих дріжджів, а з іншого додайте 1 ст. л. цукру та ½ ч. л. солі. Акуратно перемішайте ложкою борошно з усіма складовими тіста. Пересипайте борошно з дріжджами та цукром в чашу кухонної машини. Якщо у вас немає кухонної машини, можна замісити тісто і руками. Додайте 100 г м'якого вершкового масла 82,5%. Для зручності можете попередньо нарізати його невеликими кубиками.

Крок 3. Влийте в чашу кухонної машини 200 мл теплого молока 2,5%. Замішуйте тісто за допомогою насадки-гак, поки воно не збереться у ком. Зауважимо, що молоко не повинно бути гарячим, інакше дріжджі не «спрацюють».

Крок 4. Ще трохи підмішайте тісто руками на кухонній поверхні або на дошці.

Крок 5. Зберіть тісто у кулю, перекладіть його у велику скляну миску, змащену олією. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Дуже важливо, щоб не було протягів.

Крок 6. Тісто, що підійшло, трохи обімніть руками й розкачайте в пласт товщиною 2-3 мм.

Крок 7. Рівномірно змастіть за допомогою кулінарного пензлика пласт тіста 100 г м'якого вершкового масла 82,5%.

Крок 8. Посипте 1-2 ст. л. меленої кориці по всій площі пласта тіста. Зверху на корицю рівномірно розсипте 100-150 г коричневого цукру.

Крок 9. Скачайте пласт тіста у рулет. Візуально розділіть рулет в довжину на 6 частин і зробіть намітки.

Крок 10. Розріжте рулет упоперек за допомогою кулінарної нитки. Протягніть нитку знизу та розріжте рулет хрест-навхрест.

Крок 11. Змастіть вершковим маслом форму для запікання. Розподіліть сінабони на відстані 1-2 см один від одного. Накрийте чистим рушником і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання. У цей час увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Коли сінабони піднімуться, поставте їх в духовку на 30 хвилин.

Глазур

Для глазурі змішайте 250 г крем-сиру з 2 ст. л. цукрової пудри та 1-2 ст. л. лимонного соку. Можете взяти маскарпоне чи будь-який інший крем-сир. 

Добре перемішайте глазур віничком до однорідної консистенції. 

Рясно змастіть готові гарячі сінабони глазур'ю, щоб вони добре просочилися. Подавайте булочки, коли вони трохи охолонуть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ