Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якби вибори до ВРУ відбулися б найближчої неділі, то на Львівщині перемогли б «Батьківщина», «Свобода» та "УДАР"

Якби вибори до Верховної Ради відбулися б найближчої неділі, то на Львівщині перемогла б «Батьківщина» - «Фронт змін» - 29,8%, «Свобода» - 20,9%, "УДАР" – 20,8%. Такі результати соціології сьогодні, 24 вересня, під час прес-конференції оприлюднила керівник українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак.

Партія регіонів набрала б 2,1%, "Наша Україна" – 1,1%, КПУ – 0,9%.

«Безумовний лідер - «Батьківщина» (30%), а головною інтригою тут є рівність рейтингів партії ВО "Свобода" та "УДАР" на рівні 21%.

Цікаво, що ця першість має суттєві відмінності по лінії обласний центр - периферія. Наприклад, у Львові перемагають ВО "Свобода" та Удар (24%), а «Батьківщина» посідає третє місце (19%). По області лідером є «Батьківщина» (30-39% у містах та селах, відповідно), на нижчих позиціях інші опозиційні партії з рейтингом (18-20%)», - зазначила соціолог.

За її словами, цікаво, що мешканці сільської місцевості виявились найбільш дисциплінованим електоратом.

«Саме серед селян найменша частка тих, хто не піде на вибори (6,7% проти 8,4% у Львові та 10,1 % у менших містах) та тих, хто не визначився із вибором (11 % у селах проти 17% у містах)», - сказала Наталія Зайцева-Чіпак.

Довідка.

Дослідження було проведено центром вивчення громадської думки «Соціоінформ» з1 по 16 вересня 2013 року. Опитано 1200 респондентів. Похибка - +/- 3,5%. Метод дослідження - особисте формиалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ