Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З фірми депутата-дорожника від "ЄС" Романа Демчини через госпсуд почали стягувати збитки

Йдеться про приватне підприємство «Рома», що фігурує у низці кримінальних проваджень, пов’язаних в основному із привласненням (розтратою) майна під час ремонтів автомобільних доріг на території Львівської області та власником, керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина (БПП "Солідарність").

Згідно Єдиного державного реєстру судових рішень, ПП «Рома» у даний час «проходить» також у кількох справах, які розглядаються Господарським судом Львівської області (за позовами кепівників місцевих прокуратур Львівської області) та стосуються стягнення з ПП «Рома» збитків.

У їх числі – справа за позовом першого заступника керівника Городоцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Новояворівської міської ради, яка стосується стягнення з ПП «Рома» збитків за неповне та неякісне виконання умов договору підряду у розмірі 32 582,00 грн.

Як вбачається з ухвали судді Господарського суду Львівської області Юлії Сухович (від 04.11.2020 року), у даний час закрито підготовче провадження у справі. Водночас призначено справу до судового розгляду по суті - на 25.11.2020 р. о 15:00 год.

У провадженні Господарського суду також знаходиться справа за позовом керівника Червоноградської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті до відповідача - Приватного підприємства "Рома" - про стягнення 35602,80 грн. Розгляд даної справи по суті (згідно ухвали судді Мирослава Петрашко від 27.10.2020 року) відбудеться 19.11.2020р. о 11:45 год.

Нагадаємо: дорожньо-будівельне ПП «Рома» Романа Демчини фігурує у низці кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких було розпочато в 2018-2020 роках. У їх числі - кримінальне провадження за №4202014000000001 за ч.1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) та ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) КК України, що перебуває у даний час в провадженні ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області, та яке було відкрито 24.01.2020 року.

У даній справі, зокрема, досліджуються такі факти. ПП «Рома» впродовж 2018-2019 рр. укладало договори із різними державними замовниками на ремонти доріг. Водночас підприємство замовляло транспортні послуги у ФОП, але платило їм значно дорожче ринкової ціни.

Фізичною особою підприємцем, яка надавала транспортні послуги ПП «Рома» виявився директор та власник цього ж ПП «Рома» Роман Демчина. Тобто, за висновками податківців, депутат сам надавав послуги своєму підприємству по завищених цінах. Зроблено це було на загальну суму 30 057 478 грн. що призвело до ухилення від сплати податків на загальну суму 3 106 984 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ