Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зелене відновлення: українські фахівці переймають досвід Австрії

На початку вересня українська делегація відвідала Австрію, аби перейняти досвід реалізації проектів зеленого відновлення. У складі делегації були представники уряду, бізнесу та науковці.
Олег Бота, "Центр ЛТД"

Під час візиту учасники зустрілися з міністром з питань клімату Австрії, відвідали мерію Відня, а також побували на підприємствах, що впроваджують еко-технології.

Зокрема, на найбільшій у Відні електростанції Wien Energie зараз реалізується проект з використання біомаси для теплопостачання міста.

На металургійному заводі Voestalpine процеси оптимізовані для зменшення шкідливих викидів. Компанія планує повністю перейти на «зелені» джерела енергії.

А завод з виробництва паперу Norske Skog нещодавно збудував установку для переробки сміття та власних відходів. Це дозволило підприємству повністю замінити газ та стати енергонезалежним.

У складі делегації були представники компанії «Центр ЛТД» - однієї з найбільших в Україні у сфері екологічного консалтингу. «Переймаючи європейський досвід, бачиш, що екологічні та енергоефективні технології можна успішно застосовувати і в Україні», - прокоментував керівник компанії Олег Бота.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ