Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Жовтанецька і Давидівська громади на Львівщині готові проводити вибори

У Львівській обласній державній адміністрації перевірку на відповідність Конституції та законам України пройшли 7 громад – Нижанковицька, Давидівська, Мостиська, Судововишнянська, Шегинівська, Жовтанецька та Городоцька. Про це розповів радник голови ЛОДА з питань децентралізації Віталій Корецький. Повідомили у Офісі реформ у Львівській області.

За словами Віталія Корецького, Жовтанецька та Давидівська ОТГ уже звернулися в Центральну виборчу комісію з клопотанням про призначення перших виборів.

Нагадаємо, Львівська обласна рада схвалила зміни до проекту Перспективного плану Львівської та Винниківської міських громад, а також 17 районів. Водночас ЛОР рекомендувала Львівській обласній державній адміністрації забезпечити подання проекту Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини в частині вищезгаданих районів та міст Львова та Винник до Кабінету Міністрів України для прийняття відповідного рішення.

Варто додати, що проекти Перспективного плану ще 3 районів Львівщини – Буського, Кам’янко-Бузького та Золочівського затверджені Кабінетом Міністрів у листопаді минулого року. Зараз на Львівщині діють 16 об’єднаних територіальних громад – Заболотцівська, Гніздичівська, Новострілищанська, Тростянецька, Воле-Баранецька, Луківська, Вільшаницька, Бісковицька, Чуквянська, Новокалинівська, Дублянська, Бабинська, Міженецька, Новоміська, Грабовецька та Ходорівська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ