Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналісти у зоні АТО працюють без касок і бронежилетів, - опитування

Журналісти у зоні конфлікту на Донбасі працюють без страховки і необхідних засобів захисту, редакції не забезпечують їх необхідною страховкою. Про це заявила на прес-конференції голова правління громадської організації "Телекритика" Наталія Лігачова, презентуючи анонімне опитування 50 журналістів з усієї України, проведене в період з червня по вересень 2015 року.

"Опитування виявило те, що практично ніхто з журналістів досі не страхується редакціями під час поїздки в АТО. Є велика проблема із страховими компаніями, яку намагався вирішити і парламентський Комітет зі свободи слова, але вона не вирішена, і як і раніше ми маємо ситуацію, коли журналісти їдуть в зону АТО, не будучи застрахованими", - сказала Лігачова.

Більшість журналістів, згідно з опитуванням, і зараз редакції не забезпечують необхідним спорядженням - бронежилетами і касками.

"Більш як 50% опитаних не використовують жодного способу захисту. Більшість редакцій не проводять жодних додаткових навчань з техніки безпеки перебування в АТО. Цю місію взяли на себе громадські організації, зокрема Інститут масової інформації, але редакції, у тому числі і великих каналів, на себе цю відповідальність не беруть", - зазначила глава правління "Телекритики". 

Крім того, за її словами, 60% опитаних заявили про відсутність у редакціях спеціальної людини, яка б контролювала зв'язок з журналістом під час його роботи в АТО, аби в потрібний момент забезпечити необхідну допомогу.

"Є і така проблема, що багато журналістів не отримують ніякого матеріального заохочення за роботу в АТО, що на наш погляд здається неправильним", - додала Лігачова.

Вона також поінформувала, що на основі опитування "Телекритика" розробила рекомендації редакціям щодо захисту своїх журналістів. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ