Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Не маємо права оніміти, - журналісти Львова вийшли на підтримку Тетяни Чорновол. Фото

Сьогодні, 25 грудня, у Львові журналісти зібралися на акцію солідарності з приводу жорстокого побиття Тетяни Чорновол. Як зазначив один із координаторів Євромайдану у Львові, журналіст Отар Довженко, завдання працівників ЗМІ об’єднатися та активно висвітлювати все, що пов’язано із злочинами та тиском на медійників.

Як зазначила заступник головного редактора ІА ZIK, журналісти повинні забути про особисті суперечки та про те, до яких ЗМІ вони належать.

«Майдан журналіста — це його редакція. Наш Майдан – це мікрофон і монітор. Якщо журналісти оніміють - це означатиме крах проекту «Незалежна Україна», - зазначила Тетяна Вергелес.

Журналіст «Радіо Свобода» Галина Терещук закликала журналістів солідаризуватися і одноголосно висловити свою позицію щодо звірського побиття Тетяни Чорновол.

«Сьогодні в Україні відбувається індивідуальний терор. Якщо ми не об’єднаємось, то нас просто індивідуально приберуть», - заявила Галина Терещук.

Як зазначив головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв, після врадіївської справи, після побиття студентів, після подій на Банковій та після побиття журналістів міністр МВС мав піти у відставку добровільно.

За його словами, головна вимога журналістів – це відставка міністра МВС та забезпечення належного розслідування злочинів проти журналістів.

«Або він піде у відставку, або ми зробимо з нього блазня у ЗМІ», - наголосив Микола Савельєв.

Режисер, журналіст «12 каналу» Софія Кохмат зазначила: «Коли в державі б’ють жінок, потім будуть ґвалтувати, така держава не може існувати і з цим треба щось робити».

Вона також зазначила, що дивує позиція інтелігенції, Героїв України, лауреатів національних премій, які не висловлюють свою позицію з приводу того, що відбувається в Україні.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ