Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

Олег Баляш не виключає, що вибух гранати біля його будинку пов'язаний з його політичною діяльністю

Голова Львівського міського осередку партії «Наш край», відомий львівський бізнесмен та меценат Олег Баляш не відкидає, що вибух гранати на його подвір'ї може бути пов’язаний з його політичною діяльністю. Про це він заявив в коментарі Гал-інфо.

«Я був вдома, коли приблизно о 23.51 пролунав вибух. На щастя, ніхто не постраждав», - сказав він.

На запитання, яка, на його думку, була мотивація у зловмисників і чи пов’язує він це зі своєю політичною чи бізнесовою діяльністю, він відповів: «Не відкидаю ні одного, ні іншого. Наразі працює слідчо-оперативна група, коли вони щось встановлять, тоді можна буде робити якісь висновки. Додам, що 26 січня був стався аналогічний інцидент, і я тоді написав заяву в поліцію, але там цей факт, як на мою думку, просто проігнорували і навіть не зареєстрували кримінальне провадження. І от тепер ми маємо результат – така ситуація повторилася знову».

Олег Баляш також зазначив, що нічого не знає про заяву начальника поліції Львівщини Дмитра Загарії щодо встановлення особи зловмисника, який у січні кинув вибуховий предмет на його подвір’я.

«Я вперше про це чую. Якого зловмисника мають на увазі, я не знаю. Мені і самому тепер цікаво, бо я почув це вперше», - сказав Олег Баляш.

Він зауважив, що тепер, як і минулого разу, він написав заяву до поліції і тепер буде більш серйозно контролювати, щоб справа не гальмувалася.

Олег Баляш також зауважив, що жодних погроз не отримував.

Водночас Олег Баляш заявив, що про другий вибух гранати,  який майже одночасно стався у Львові на вул. Снопківській, 26 біля будинку бізнесмена Ігоря Лучківа, нічого сказати не може.  Олег Баляш повідомив що, з постраждалим не контактує, і що він не є його однопартійцем. 

Щодо посилення охорони він зазначив: «Я користуюся послугами охорони, і вона працює досить добре».

 Нагадаємо, що в ГУ НП Львівської області вважають, що два вибухи, які стались 23 травня вночі у Львові, пов'язані або з політичною, або ж бізнесовою діяльністю постраждалих. Однак також у поліції не виключають факту, що злочини були здійснені із хуліганських мотивів. Про це 23 травня на брифінгу розповів т.в.о. начальник ГУ НП у Львівській області Дмитро Загарія, - повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як писало Гал-інфо, 23 травня вночі у Львові пролунали два вибухи біля приватних будинків.

Перший стався на вул. Мельника, 22, там проживає  гендиректор НВП «Гетьман», голова спостережної ради «Оксі Банку», голова міської організації партії "Наш край" Олег Баляш.  (Додамо, що це вже другий вибух за цієї адресою цього року. Перший стався цього ж року 26 січня).

Інший вибух 23 травня прогримів біля будинку львівського підприємця за адресою вул. Снопівська, 26. Чоловік є начальником охорони «Віденської кав’ярні». У двох випадках постраждалих нема, однак пошкоджені вікна та автомобілі. 

За словами Дмитра Загарії, невідомі особи кинули гранати на подвір'я відомих бізнесменів у Львові.

"На цей час проводяться всі необхідні слідчо-розшукові заходи з метою встановлення осіб, які вчинили правопорушення. Також працівники поліції ведуть опитування свідків події, вилучають відеоматеріали камер відеоспостережень. Постраждалі співпрацюють із слідством", - запевнив т.в.о. начальник ГУ НП у Львівській області. 

"За попередніми даними, постраждалі знайомі між собою, і ми передбачаємо, що вибухи вчинили одні і ті ж самі особи. Ми розглядаємо кілька версій злочину, зокрема, хуліганські мотиви  або  ж злочини, пов'язані із політичною чи бізнесовою діяльністю постраждалих", - розповів Дмитро Загарія.

"За оперативними даними, у першому і другому випадках вибухнули гранати Ф-1, однак тільки після експертизи спеціалісти дадуть остаточний висновок. Але наразі варто опиратись на версію, що це граната Ф1", - додав Дмитро Загарія.

Т.в.о. начальник ГУ НП у Львівській області нагадав про те, що у січні поточного року щодо власника помешкання на вул. Мельника, 22 було здійснено аналогічний випадок залякування. Тоді було знайдено особу, яка це зробила.

Щодо обох вибухів, що сталися 23 травня, зареєстровано кримінальні провадження за ч.4 ст.296 КК України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо воно вчинено із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень,- караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років) та ч.2 ст.194 КК України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки,- карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років). 

Відтак, правоохоронці проводять розслідування, зокрема, намагаються встановити осіб, причетних до скоєння названих правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ