Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська ТВК під загрозою розпуску

Львівська обласна виборча комісія під загрозою розпуску - в разі прийняття членами комісії незаконного рішення сьогодні, 12 жовтня, під час вечірнього засідання.

10 жовтня Львівський окружний апеляційний суд зобов’язав обласну виборчу комісію прийняти рішення щодо заяви від ВО "Самопоміч" про відкликання Андрія Болкуна з кандидатів в депутати. Однак через недотримання термінів в комісії є можливість лише відмовити в задоволенні такої заяви.

У разі прийняття Львівською обласною виборчою комісією рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати Андрія Болкуна таке рішення буде незаконним та може стати підставою для розпуску ОВК.

"В нас є лише два варіанти: або відмовити в задоволенні заяви від ВО "Самопоміч", або скасувати реєстрацію в кандидати Андрія Болкуна. Однак якщо ми приймемо останнє рішення, воно буде незаконним, та стане підставою для розпуску обласної виборчої комісії. Я б не хотів, щоб ми призвели до такої ситуації", - зазначив Микола Щур, голова Львівської ОВК.

За інформацією видання Гал-Інфо, на членів комісії чинять тиск з метою прийняття рішення про задоволення заяви від ВО "Самопоміч" про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна.

Зазначимо, що політичне об'єднання "Самопоміч" звернулось до суду в зв’язку з відмовою ОВК ухвалити рішення про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна. На думку представників "Самопомочі", неприйняття ОВК рішення про відкликання свідчить про її, комісії, бездіяльність.

В той же час представники Львівської обласної виборчої комісії під час судового слухання зазначили, що вони проводили голосування, однак рішення не набрало потрібної кількості голосів.

Нагадаємо, під час судового засідання Андрій Болкун подав клопотання про винесення окремої ухвали про скерування матеріалів справи до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України, в зв’язку, на його думку, фальсифікацією протоколу конференції партії "Самопоміч". "Оскільки 5 жовтня, за моєю інформацією, конференції обласного осередку "Самопомочі" не проводилось, то вона не могла ухвалити жодного рішення. Тому рішення, яке "Самопоміч" подала - про моє відкликання як кандидата - сфабриковано. Я прошу судів винести окрему ухвалу про скерування матеріалів справи до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України", - звернувся до судді Андрій Болкун.

Судове засідання продовжилося в суботу о 9:30. Після проведення дебатів суд відправився до нарадчої кімнати для прийняття рішення. Через три години судове засідання продовжилося.

Головуючий суддя Сасевич О.М. прийняв рішення відмовити ВО "Самопоміч" в задоволенні позовних вимог в частинні визнання протиправною бездіяльність ОВК щодо не розгляду заяви ВО "Самопоміч".

Окрім того він зобов’язав Обласну виборчу комісію прийняти рішення що до заяви всеукраїнського об'єднання "Самопоміч" про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ