Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники «Львівелектротрансу» пікетували мерію

1/3
Учора, 5 травня, працівники ЛКП «Львівелектротранс» пікетували будівлю Львівської міської ради.

Основна вимога пікетувальників – своєчасна виплати заробітної плати та проведення відповідної індексації коштів за її затримку.

Голова Вільної профспілки, що представляє інтереси працівників «Львівелектротрансу», Остап Олексів також зауважив, що водії трамваїв та тролейбусів позбавлені елементарних зручностей: їм ніде пообідати, туалетів на зупинках також немає. Приміщення, які в свого часу були для цього пристосовані практично на кожній кінцевій зупинці електротраспорту, нині продані або передані приватним структурам у довгострокові оренди.

Крім цього, працівники «Львівелектротрансу» постійно стикаються з нестачею запчастин для рухомого складу, а це позначається на безпеці пасажирських перевезень  та призводить до необґрунтованого простою електротранспорту.  Важливим фактом порушення норм безпеки є також неналежне утримання колій та контактної мережі, - за деякими оцінкам, до 20% трамвайних колій потребують заміни.

Також протестувальники нарікали на незрозумілі та законодавчо безпідставні накази директора підприємства Михайла Сидоровича щодо форми одягу водіїв: білі сорочки та краватки. Водії скаржаться, що повинні забезпечити себе цим одягом за власний рахунок.

До протестувальників вийшов представник мерії. Він прийняв від ініціативної групи звернення до міського голови і пообіцяв з’ясувати ситуацію на підприємстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ