Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом цього року поліція розшукала понад 4 тис. безвісті зниклих дітей

Упродовж 11 місяців до органів поліції надійшло майже 5,5 тисяч повідомлень про зникнення дітей безвісти. У 80 % випадків поліція розшукала неповнолітніх упродовж доби. Крім того, протягом цього року зменшилась кількість правопорушень, учинених дітьми, на понад 20%. Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

Слід зазначити, що за фактами безвісного зникнення дітей відкрито 697 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 КК України. До органів державної влади надіслано 478 повідомлень для вжиття спільних із зацікавленими відомствами профілактично-виховних заходів.

Крім того, щомісяця працівники Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України надають консультації на Національній дитячій «гарячій лінії».

Правоохоронці беруть активну участь щодо організації дозвілля неповнолітніх. Зокрема, з метою залучення дітей до занять спортом у вільний від навчання час Національною поліцією України підписано Меморандуми про співпрацю з Фізкультурно-спортивним товариством «Динамо» України та Федерацією футболу України.

Як результат протягом цього  року зменшилась кількість правопорушень, учинених дітьми, на понад 20%. Крім того, у 25% зменшилась кількість тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених неповнолітніми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ