Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Синютка пояснив, чому рахунки ДП «Львіввугілля» були заблоковані

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка сьогодні, 9 березня, на брифінгу пояснив, хто та чому заблокував рахунки ДП «Львіввугілля», передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами,  блокування рахунків ДП «Львіввугілля» тягнеться ще із 2015 року. 

«Я думаю, що основна мета блокування рахунків цього разу  - це створити дестабілізацію у регіоні,  зірвати  модернізацію шахт ДП «Львіввугілля» та зупинити видобуток вугілля на шахтах Львівсько-Волинського вугільного басейну.  Такі блокування рахунків  відбуваються тільки на ДП «Львіввульгілля» та «Волиньвугілля», а заборгованості є в усіх шахтах, які займаються видобутком вугілля на території України», - зазначив Олег Синютка.

Синютка звинуватив Волинця у дестабілізації ситуації на ДП «Львіввугілля»

Гал-інфо отримало текст постанови, яка частково розблоковує рахунки ДП «Львіввугілля».

Відтак, згідно з постаново, зареєстроване у Києві державне підприємство «Регіональні електричні мережі» звернулося до суду про стягнення заборгованості з ДП «Львіввугілля» за електроенергію в розмірі 68 млн грн. Разом з інфляційними втратами, пенею, судовими витратами тощо заборгованість сягнула майже 94 млн грн. Була видана постанова про арешт коштів боржника.

1 березня 2017 року ДП «Львіввугілля» звернулося до Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України із заявою, в якій повідомило, що на цьому ж рахунку перебувають і кошти, призначені для виплати заробітної плати . Йдеться про 8 426 працівників підприємства, яким заборгували загалом понад 22 млн грн.

Керуючись трудовим законодавством та законом «Про виконавче провадження», виконавча служба зняла арешт з коштів  у межах суми 22 018 303,77 (Двадцять два мільйони вісімнадцять тисяч триста три) тривні 77 копійок, які знаходяться на рахунку Відокремленого підрозділу "Управління "Західвуглепостач" Державного підприємства "Львіввугілля",  які призначені для виплати заробітної плати працівникам ДП "Львіввугілля".

Постанова

Постанова

"Я сподіваюсь, що  після розблокування рахунків буде додаткове фінансування шахтарям зі сторони Міністерства енергетики, щоб повністю виплатити заборгованість по зарплаті.

Думаю, що це на поверхню витягнули "заготовки" 2015 року, щоб у найскладніший момент дестабілізувати ситуацію і спонукати гірників до різних видів протесту", - додав Олег Синютка.

Як писало Гал-інфо, сьогодні вранці шахтарі пікетували Господарський суд Львівської області  з вимогою розблокування рахунку ДП "Львіввугілля" для виплати заборгованості по заробітній платі. 

Додамо, завтра родини загиблих гірників отримають по 100 тис. грн на карткові рахунки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ