Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У мерії запевняють, що на Рясне не везтимуть все львівське сміття

На території «Сільмашу» ще не змонтували сміттєсортувальну лінію. Однак, навіть після того, як її змонтують туди не везтимуть сміття зі всього Львова. Про це сьогодні, 23 січня, в коментарі журналістам розповів керівник міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак, передає кореспондент Гал-інфо.

На запитання, коли там розпочнуть пресування сміття, Сергій Бабак сказав: «Почнуть пресування сміття, коли змонтують лінію, вона ще не змонтована. Лінія у власності приватної фірми. Для того, щоб її почати якимось чином використовувати, треба з’ясувати питання, на яких умовах її використовуватиме місто».

За його словами, лінія ще не змонтована через свята.

«Наскільки мені повідомили, за два-три тижні лінію можуть підготувати до стану готовності», - сказав Сергій Бабак.

Він запевнив, що з усього Львова сміття туди не вестимуть.

«Залежить від того, які будуть полігони. Ви бачите у нас перевантажені сміттям майданчики на 35%. Тобто, частина перевізників не справляється. Частина продовжує вивозити сміття з труднощами. Тому наразі ще рано говорити. Ситуація розвивається з кожним днем у ту чи іншу ситуацію, але ми маємо бути готові до всіх викликів. Тобто не тоді, коли вже місто буде завалене сміттям, думати, що і як робити, а наперед, упереджувати події», - сказав Сергій Бабак.

На запитання Гал-інфо, чи потрібні дозволи екологічних служб на пресувальні лінії у Львові, він сказав: «Наскільки я знаю, ні, але це питання до юристів. Там повністю автоматична система. Віджали воду у закриту ємність. Ємність вивезли на очисні споруди. Сміття спакували і повези далі. Все абсолютно екологічне».

За його словами, з мешканцями будуть проводити роз’яснювальну роботу.

«Є досвід інших країн. Все це треба максимально роз’яснювати людям. Іншого шляху немає, такі комплекси стоять по усіх країнах Європи. Стоять не в самому центрі, але в другому радіусі і загрози нема. Все це політичні забавки і збурювання людей. Ми готові показати, як віджали, і куди пішла вода для тих, хто каже, що є загроза. Нам опонують люди, які не мають освіти відповідної і досвіду. Все погано і все не так. А як? А як хочете! А сміття треба вивозити! Влада відповідає за санітарний стан міста і вчиняє усі необхідні дії, щоб виконувати свої зобов’язання», - сказав Сергій Бабак.

За його словами, пресувальні комплекси у районах Львова запрацюють неодночасно.

«Один є, який треба домонтувати, а інші треба придбати у разі потреби. Це питання тендеру, адже обладнання дороге, або ж брати його в оренду. Сподіваюсь, що держава дослухається до потреби львів’ян. Львів – це частина України і тут живуть українці. Ми не відокремлені, і це питання загальнодержавного масштабу», - наголосив Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ