Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд Гройсмана поки не уявляє, як працюватиме механізм розстрочки

Кабінет Міністрів України на чолі з Володимиром Гройсманом поки взагалі не уявляє, як працюватиме механізм розстрочки за комунальні послуги. Це підтверджує той факт, що Постанова про розстрочку була прийнята ще 19 жовтня, але і досі не опублікована на сайті уряду. Таку думку в ефірі телеканалу Еспресо висловив народний депутат України шостого скликання Віктор Матчук, - повідомила прес-служба депутата.

«Пообіцяти – пообіцяли, заявити – заявили, а як викрутитись із цієї ситуації – тепер не до кінця зрозуміло», - наголосив Матчук.

Як він пояснив, складність механізму розрахунків по розстрочці полягає в тому, що житлово-комунальні послуги люди купують не в уряду Гройсмана, а у підприємств (тепло-, водо-, енергопостачальних). Вони усі є господарюючими суб’єктами, яким теж щомісяця потрібно виплачувати зарплату, податки до бюджету, теж розраховуватися за газ, воду та електроенергію.

«Про ці підприємства у розмовах про розстрочку ніхто з уряду ні разу не згадав. А за що постачальники будуть надавати у розстрочку якусь послугу? Для того, щоб, наприклад, подати воду, потрібно платити зарплату величезному штату людей, ремонтувати насоси, труби. І як це має робитися – тепер питання до Гройсмана. Хоча, думаю, він теж не знає. І тому до цього часу самого тексту Постанови на сайті немає», - зазначив політик.

При цьому Матчук вважає, що люди обов’язково повинні скористатися механізмом оплати комунальних послуг у розстрочку.

«Щоб проблема була вирішена, її дуже часто треба загострити. Якщо з’явиться хоч мінімальна юридична підстава, потрібно платити тільки і виключно в розстрочку. Тому що після цього легко можуть зупинитися підприємства, які надають послуги. І вже тоді влада вимушена буде робити реформи у цій галузі», - сказав він.

Матчук також наголосив, що у жодній нерадянській країні такого терміну, як «розстрочка» взагалі немає. В Україні це слово зараз використали, очевидно, лише для того, щоб сподобатись людям старшого віку, для яких воно є набагато ближчим, ніж, наприклад, слово «кредит».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ