Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волинець припускає, що комісія приховала одну із реальних причин аварії

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook висловив припущення щодо приховання комісією однієї із реальних причин аварії.

"Щодо аварії на ш. "Степова". Після огляду місця трагедії експертною, державною та іншими відомчими комісіями було виявлено, що до відпускної лебідки було задіяно кабель, що не відповідав правилам експлуатації та правилам безпеки роботи в шахті. Що важливо 10 (!) метрів цього кабелю просто зникло на стику лави та конвеєрного 119 штреку. На мою думку, це було зроблено для того, щоб приховати одну з реальних причин аварії.

На мою тверду думку, науково-технічний центр у м. Львів погоджуючи схему провітрювання на 133 лаві та прилеглих виробках допустив помилку. Цим і було закладено міну уповільненої дії, що спрацювала в момент збігу двох факторів: високий рівнь метану та наявність іскри. На моє припущення, деякі шахтарі загинули внаслідок утворених газів після горіння метану. Сподіваюся, що в найближчий час відбудеться урядова комісія, де ми зможемо почути, коли будуть виплачені кошти постраждалим внаслідок аварії та сім'ям загиблих", - йдеться у повідомленні.

Синютка звинуватив Волинця у дестабілізації ситуації на ДП «Львіввугілля»

Як писало Гал-інфо, вчора, 9 березня, Львівська ОДА виділила 1 780 тис. грн родинам загиблих та постраждалих шахтарів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ