Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зоряна Довганик розповіла, як відбуватиметься дистанційне навчання у школах Львова

Нагадаємо, як повідомили в Львівській міській раді, школи Львова централізовано переходять на е-платформу Google Classroom, за допомогою якої діти зможуть дистанційно навчатися в умовах карантину.

Гал-інфо продовжує розповідати про долю освітян #освіта_на_карантині

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/1

“Багато шкіл вже працювали на різних дистанційних платформах, але ми проводимо моніторинг і побачили, що кількість вчителів, які почали активно реєструватися останнім часом, значно зросла. Зараз ми вже зробили декілька кроків для допомоги вчителям. Проведено вебінари для тих, хто буде координаторами від шкіл. Ми зробили інструкції як реєструватися в Google Classroom, як створити свій клас, як долучити учнів. Також опрацювали інструкцію для реєстрації на платформі Zoom. Також ми запускаємо навчальні вебінари для вчителів, які є початківцями на цих платформах. Перший відбудеться вже сьогодні ввечері. Відео буде виставлено у Facebook, щоб всі могли його переглянути. Процес навчання для вчителів тепер буде тривати на постійній основі. Також створена група технічної підтримки, де люди зможуть ставити найбільш проблемні питання. Ця група працюватиме на постійній основі”, - в коментарі Гал-інфо зазначила начальниця управління освіти ЛМР Зоряни Довганик. 

Також пані Зоряна наголосила, що ефективність навчання буде залежати не лише від учителів, але й від учнів.

“На жаль, зараз працюючи на платформах для дистанційного навчання, не усі учні долучаються. Повинна бути співпраця. Батьки і діти повинні розуміти, що це не канікули і освітній процес продовжується”, - зазначила Зоряна Довганик.

Також начальниця управління освіти ЛМР прокоментувала ситуацію з викладачами, які не можуть долучитися до дистанційного навчання з технічних чи інших причин: “Ми не можемо зобов'язати всіх, ми лише рекомендуємо користуватися платформами дистанційного навчання. Є багато шкіл, які використовують інші платформи, і ми не заперечуємо. Учителі старшого віку не завжди використовують такі онлайн платформи, проте вони часто роблять групи у Viber чи у Facebook. Учитель-пенсіонер не означає, що це людина, яка не вміє нічого робити. Ми звичайно не говоримо про 100% підключення до саме цих платформ, найголовніше, щоб був постійний зв'язок учитель-учень. Щоб учитель міг проконтролювати, що робить дитина, як вона займається, щоб були завдання і терміни виконання”.

Щодо того, чому навчання учителів роботі на платформах дистанційної освіти не відбулося ще декілька років тому Зоряна Довганик пояснила: “Такого довгого карантину ще ніколи не було. Були школи, які працювали на дистанційних платформах. У деяких школах були окремі вчителі, які використовували такі форми дистанційного навчання. Зараз ми просто дуже сильно активізували процес переходу на дистанційне навчання. Та й самі вчителі активізувалися, тому що вони побачили, що інформація не доходить належним чином через соцмережі. Вони зрозуміли необхідність такого навчання і це є дуже добрий приклад, що вчителі і надалі користуватимуться цими платформами”.

Гал-інфо продовжує розповідати про долю освітян #освіта_на_карантині

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ