Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Садовий: Чому ЛАЗи "гармошки" досі ще не поїхали на Сихів?

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, міський голова Львова згадав обіцянку запустити на Сихів відновлені великогабаритні «гармошки» ЛАЗу.
ЛАЗ

Нагадаємо, як повідомляла прес-служба Львівської міської ради 7 жовтня 2019, Львівське АТП-1 відновлює та запускає на маршрути автобуси Львівського автобусного заводу (ЛАЗ), закуплені ще до Євро-2012, та розвиває матеріально-технічну базу. Вже відремонтовано 4 автобуси ЛАЗ, ще 4 перебувають на ремонті.

Також, як повідомляв портал Zaxid.net, серед нерухомого складу в боксах простоюють і 5 так званих «гармошок». Їх після ремонту планували запустити на Сихів, аби розвантажити 8 трамвайний маршрут. Омолодження одного автобуса займає від 3 до 5 тижнів.

"Чому в нас частина автобусів нових, не є на маршрутах? І чому ЛАЗи, які мали бути давно відремонтовані "гармошки" і мали бути запущені на сихівський маршрут туди ще не поїхали? Ми ж з вами разом були на АТП-1, я давав конкретні терміни, керівник підприємства мені махав головою, що це буде зроблено. Чому це не зроблено?", - поставив питання перед керівником управління транспорту міський голова Львова Андрій Садовий.

Як зазначив Орест Олеськів, на даний час на підприємстві АТП-1 є в наявності 10 ЛАЗів. На даний час вони на в ремонті. Один є відремонтованим, решта завершується ремонт. Найближчим часом до випуску будуть готові чотири автобуси, наступні готуються до відновлення.

"Я нічого не розумію. Коли ми були на робочому виїзді на АТП-1? Кінець жовтня. Пройшов листопад, пройшов грудень, закінчується січень. Ви мені зараз говорите то саме, що я чув тоді. Значить на середу, на нашу апаратну міську нараду, конкретну ситуацію по кожному автобусу. Всі автобуси які ми купляємо за наші бюджетні кошти мають працювати. І графік має бути 100% на лінії", - зокрема зазначив Андрій Садовий.

Водночас нагадаємо, управління транспорту ЛМР дозволило АТП-1 скасувати автобусний маршрут №4А мотивуючи це нібито низьким пасажиропотоком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ