Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Болкун втретє й остаточно виграв у Садового

Сьогодні, 20 жовтня, відбулося засідання Апеляційного адміністративного суду, на якому було розглянуто апеляційну скаргу політичної партії Об'єднання "Самопоміч" щодо виключення Андрія Болкуна із числа кандидатів до обласної ради від цієї політичної сили. Апеляційний суд підтвердив рішення адміністративного суду й відхилив скаргу "Самопомочі". Рішення суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Таким чином, Андрій Болкун залишається кандидатом у депутати обласної ради від політичної партії Об'єднання "Самопоміч" на окрузі №32. 

Нагадаємо, що "Самопоміч" звернулась до суду в зв’язку з відмовою ОВК ухвалити рішення про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна. На думку представників "Самопомочі", неприйняття ОВК рішення про відкликання свідчить про її, комісії, бездіяльність. У відповідь представник ОВК наголосив на недотриманні термінів та звернувся до суду з проханням відмовити всеукраїнському об'єднанню "Самопоміч" в задоволенні позовних вимог. Тоді ж, 10 жовтня, головуючий суддя Сасевич О.М. ухвалив рішення відмовити ВО "Самопоміч" в задоволенні позовних вимог в частині визнання протиправною бездіяльність ОВК щодо нерозгляду заяви ВО "Самопоміч". Окрім того, він зобов’язав Львівську обласну виборчу комісію ухвалити рішення щодо заяви всеукраїнського об'єднання "Самопоміч" про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна.

Відтак, 12 жовтня під час засідання Львівської обласної виборчої комісії було виконано рішення Львівського окружного суду про зобов’язання прийняти рішення щодо заяви ВО "Самопоміч" про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна. Більшістю голосів комісія відмовила в знятті Андрія Болкуна з реєстрації.

16 жовтня Львівська обласна організація політичної партії "Самопоміч" оскаржила постанову Львівської обласної виборчої комісії за номером 51 (від 12 жовтня цього року) про відмову в задоволенні заяви щодо відкликання кандидата в депутати Львівської обласної ради Андрія Болкуна.

Відбулись два судові засідання 17 жовтня і 18 жовтня. «Самопоміч» звинуватила Львівську обласну виборчу комісію у тому, що вона не виконала рішення суду від 10 жовтня, а другим пунктом позову вимагала у судовому порядку змусити Львівську обласну виборчу комісію зняти Андрія Болкуна з виборів. Отож, Львівський окружний адміністративний суд відмовив «Самопомочі» по двох пунктах. Суд дійшов висновку, що обласна виборча комісія виконала попередню ухвалу суду, а змушувати комісію знімати Андрія Болкуна з виборів - нема підстав.

"Самопоміч" подала апеляційну скаргу на дане рішення, проте Апеляційний суд не задовольнив позовні вимоги. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ