Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Депутати блокували Самбірське сміттєзвалище

Громади міста Самбора та Бабинської ОТГ на землях яких є Самбірське сміттєзвалище, не хочуть, аби туди возили львівське сміття.

Депутат Львівської обласної ради Михайло Ковалів повідомив Гал-інфо, що вимогу громад підтримали депутати Самбірської  міської ради Роман Пицик, Роман Барна, Андрій Жепко, Андрій Бубнюк та депутат Самбірської районної ради Володимир Ковалів, які спільно із представниками громадськості та преси затримали сміттєвоз ТОВ «АВЕ Львів». Після перемовин з одним із керівників фірми,авто відпустили.

Депутати вимагають припинити вивіз львівського сміття до Самбора, мотивуючи це тим, що сміттєзвалище у Самборі невелике і заледве дає раду самбірському сміттю та сміттю з навколишніх громад. Недостатньо облаштоване та немає всієї належної документації. "Львівське сміття сортоване і до Самбора привозять власне саму гниль", – каже депутат.

Угода із ТОВ «АВЕ Львів» і Самбірською міською радою укладена до 8 червня. На думку депутатів, за цей час через великі об’єми сміття зі Львова Самбірське сміттєзвалище може перетворитися на "маленькі  Грибовичі".

Нагадаємо, що за один кубометр сміття фірма платить Самбору майже 26 гривень. За приблизними підрахунками, за два дні завезено 1000 кубометрів сміття.

Довідка

Нагадаємо, 30 травня на Грибовецькому сміттєзвалищі під час гасіння пожежі стався зсув сміття. Під завалами знайшли тіла трьох рятувальників — капітана-рятувальника Юрія Рудого, пожежника ДПРЧ-17 Богдана Юнко, начальника караулу ДПРЧ-17 Андрія Вненкевича. Наразі тривають пошуки львівського еколога.

На час пошуків сміттєзвалище не приймає відходи і влада Львова домовилася з прилеглими районами, щоб вивозити відходи туди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ