Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До реформи децентралізації в Україні залучать Японію

Як повідомили в прес-службі Мінрегіону, Геннадій Зубко запропонував японським партнерам залучити експертів до реформи децентралізації.

Важливим вектором співпраці між Україною та Японією є реалізація масштабних інфраструктурних проектів в Україні у рамках надання пільгових кредитів японської сторони. Цей процес є особливо важливим в умовах реалізації політики децентралізації в Україні.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр України-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час зустрічі з Генеральним директором Європейського бюро МЗС ЯпоніїХаджіме Хаяші.

Геннадій Зубко висловив вдячність японській стороні за дієву підтримку реформи децентралізації в Україні. «Японія має великий досвід децентралізації. Проекти, реалізовані у Японії в умовах децентралізації, можуть бути актуальними і для України», - наголосив Геннадій Зубко.

Він відзначив високі досягнення Японії у питаннях енергоефективності та енергозбереження. «Японські технології і можливості із заощадження енергоресурсів маємо впроваджувати в Україні», - підкреслив Геннадій Зубко.

Він відзначив, що реформи, пов’язані з дерегуляцією, реформою державної служби, податковим законодавством, спрямовані на підвищення інвестиційної привабливості України. «Реалізація інфраструктурних проектів, зокрема із залученням японського капіталу, дозволить залучити нові інвестиції і дати новий стимул розвитку економіці України», - наголосив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ