Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геть дієту: тішимо себе найсмачнішими солодощами

Якщо ви втомилися від обмежень і підрахунку калорій, пропонуємо на день забути про дієту та потішити себе тим, від чого приходять у захват мільйони гурманів по всьому світу. Про популярні та смачні солодощі різних країн читайте в нашому матеріалі.

Тірамісу

Гастрономічні візитні картки сонячної Італії — піца, паста, вино та, звичайно, тірамісу — відомий повітряний десерт на основі ніжного сиру маскарпоне та повітряного печива савоярді. У приготуванні цього смаколика італійці поза конкуренцією. Існують сотні рецептів тірамісу, та дізнатися, який з них найперший та оригінальний, вже неможливо. У кожному регіоні, в кожній сім’ї та в кожному кафе існує свій секрет приготування тістечка. Фісташковий, ягідний, безлактозний, безглютеновий та інші варіації десерту однозначно заслуговують на дегустацію.

Захер

Який шоколадний торт є найпопулярнішим у світі? Звичайно, «Захер». Поєднання шоколаду, ніжного бісквіта та абрикосового джему нікого не залишає байдужим. Щоб поласувати шматочком, не обов’язково вирушати в подорож до Австрії. Улюблений торт можна купити й в Україні. Львівські кондитери готують його не гірше за австрійських майстрів. «Захер» та інші торти кондитерської Mavka зачаровують смаком з першого шматочка. У складі солодощів, що представлені в асортименті, є лише якісні продукти. Смаколики не містять консервантів, штучних підсолоджувачів і барвників. Замовити торт у Львові за вигідною ціною можна онлайн з доставкою у будь-який куточок міста.

Чизкейк

Історія чизкейків має кілька шляхів походження. Хоча деякі історики кулінарії вважають, що десерт виник на Ближньому Сході, сьогодні сирний пиріг асоціюється з американською кухнею. За своїм смаком він нагадує щось середнє між сирною запіканкою та суфле й має великий попит у ласунчиків усього світу. Замовити справжній чизкейк та інші торти у Львові можна у кондитерській Mavka.

Галактобуреко

Якщо ви з дитинства не любите манну кашу, саме час стати її фанатом. Хрусткий, неймовірно ніжний на смак солодкий пиріг з манки та пудингу зовні нагадує східну пахлаву та вважається одним з найулюбленіших ласощів дітлахів та дорослих у Греції. Основою для страви служить прісне тонке тісто філо, на яке кладуть пудинг, вимочений у крупі. Ніжний солодкий десерт вважається повсякденним частуванням. Греки називають його «молочним», поливають лимонним або апельсиновим сиропом та їдять, запиваючи охолодженим лимонадом.

Еблесківер

Впевнені, що найсмачніші оладки готує тільки ваша бабуся? Це ви ще не куштували данські еблесківер (у буквальному перекладі з данської «яблучні скибочки», але ніяких яблук серед інгредієнтів у рецепті немає). Такі собі оладки готують на спеціальних пательнях із заглибленнями у формі кола. Солодке тісто обсмажують протягом декількох хвилин, засипають в порційні коробочки та посипають цукровою пудрою. Еблесківер готують на ярмарках, у кафе та в невеликих крамницях просто на очах у відвідувачів. На різдвяні свята еблесківер захоплює всю країну: оладки готують та їдять на кожному розі, запиваючи какао із зефірками.

Бути стрункою та підтягнутою — мрія кожної красуні. А бути задоволеною та щасливою — прагнення кожної людини. Тіште себе, дозволяйте маленькі радощі, та все у вас вийде якнайкраще!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ