Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГПУ розслідує стосовно депутата Острікової справу про ухилення від сплати податків

Генеральна прокуратура з 13 жовтня розслідує стосовно депутата Верховної Ради Тетяни Острікової (фракція "Самопоміч") кримінальне провадження про ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу). Про це пише Лівий берег.

Про це йдеться в матеріалах Печерського районного суду Києва.

Досудове розслідування встановило, що за 2015 рік Острікова задекларувала 180 тис. доларів, 20 тис. євро і 1,2 млн гривень готівкових коштів, а також 1,7 млн гривень на банківських рахунках. За 2016 рік депутат задекларувала 650 тис. гривень, 165 тис. доларів і 16 тис. євро, а також 3,2 млн гривень на банківських рахунках.

У 2014 році вона отримала дохід у вигляді дивідендів від компанії "КУА "Карпати-Інвест", хоча в деклараціях за 2015-2016 роки не вказано жодних цінних паперів та корпоративних прав, з яких можна отримати дивіденди.

Разом з тим, згідно з наявною інформацією, Острікова заробила за 1998-2015 роки всього 3,9 млн гривень.

Суд частково задовольнив клопотання прокурора і надав доступ до даних з декларації Острікової за 2015 і 2016 роки, а саме до інформації про майновий стан і доходи декларанта.

Оновлення. Сама депутат назвала цю справу прикрим непорозумінням і відкинула будь-які підозри у несплаті податків.

"Я не вигравала в лотереї, я не отримувала спадків від дідусів, я завжди працювала в бізнесі і чесно платила податки. Я думаю, що сталася прикра помилка, і я завтра допоможу Генпрокуратурі це з'ясувати. В моїй декларації за 2014 рік є дохід у вигляді дивідендів від цінних паперів. Ці цінні папери були в моїй власності у 2014 році, поки я не була народним депутатом. У зв'язку з тим, що я була обрана народним депутатом, приблизно в грудні 2014 року на виконання закону про запобігання корупції я ці цінні папери продала, і цей дохід також задекларовано в моїй декларації за 2014 рік. У зв'язку з відсутністю у мене будь-яких цінних паперів або часток, паїв у спілках, у 2015-2016 роках в моїх деклараціях не могло бути інформації про них", - сказала вона в ефірі 112 каналу.

ukr.lb.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ