Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У червні до Міського центру підтримки побільшало звернень від мешканців Запорізької області

У червні до Міського центру підтримки внутрішньо переміщених осіб у Львові надійшло більше звернень від мешканців Запорізької області, ніж у минулі місяці. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

Лідерами зі звернень залишилися мешканці Донецької області – 28%, Херсонської області – 23% та Харківської області – 14%. Ймовірність прибуття значної кількості мешканців Херсонщини не справдилася, попри цілковиту готовність міста їх прийняти.

Загалом за перше півріччя цього року за консультаціями звернулися понад дві тисячі  українців. Здебільшого, люди звертаються за отриманням інформації про гуманітарну допомогу, пошук житла, виплати, зміну місця реєстрації тощо. Поменшало звернень щодо відновлення документів: якщо раніше впродовж тижня зверталися понад 10 людей, то зараз 3-4.

За словами директора Центру соціальної підтримки Володимира Головатого, наразі найчастіше звертаються із запитами щодо засобів особистої гігієни, дитячих підгузків 3 і 4 розміру, продуктів харчування. Люди залишаються мешкати у міських прихистках.

«Якщо торік влітку ми бачили, що частина людей з прихистків виїжджали, поверталися додому, то зараз люди не так часто виїжджають. Частина з них не має куди їхати, частина не знає, що з їхнім майном, бо нема зв'язку з тимчасово окупованими територіями. А частина поїхали, хтось знайшов роботу, зміг виїхати, змінити житло», - каже директор Центру Володимир Головатий.

Головне завдання Центру надалі – забезпечення якості послуг, які надають внутрішньо переміщеним українцям. Також це робота щодо підписання декларацій для дітей із місцевими лікарями, щоб мешканці отримували якісні медичні послуги.

«Ми працюємо з батьками, щоб діти пішли в школу чи садок. Завдяки цьому також відбувається інтеграція батьків. Адже, щоб дитя пішло в садок, необхідна довідка з місця роботи батьків, у школі теж потрібна довідка. Відповідно, батьки влаштовуються на роботу, а дитя ходить у садочок. Ми працюємо з людьми щоденно у цьому напрямку. Це фундаментальні речі, які необхідні для того, щоб люди адаптувалися і соціалізувалися у Львові», - каже Володимир Головатий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ