Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Іпотерапія допомагає реабілітації військових у Львівській області

1/3
У селі Суходіл Львівської області щонеділі проводяться заняття з іпотерапії для ветеранів російсько-української війни.

Ця альтернативна терапія допомагає військовим, які зараз проходять реабілітацію у центрах “Галичина” та “Хуторівка”, впоратися з наслідками бойових травм.

На заняття іпотерапією хлопці приїжджають як на додаткові реабілітаційні заходи. Вони мають різні ступені ампутацій та психологічні травми, з якими працюють фахівці центрів. Під час іпотерапії військові займаються верховою їздою на спеціально підібраних конях та виконують фізичні вправи. Це допомагає поліпшити моторику, координацію та рівновагу, а також має позитивний психологічний ефект.

Заняття проводять досвідчені фахівці: психолог Олександра Хандогіна, тренер верхової їзди Маргарита Щербина (тренер верхової їзди, студентка факультету ветеринарної медицини ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького) та психотерапевт Сергій Тітаренко. Їм допомагають волонтери та психолог центру “Галичина” Оксана Головко.

“Іпотерапія дає позитивні результати в реабілітації наших хлопців. Ми бачимо, як вони розслабляються і насолоджуються спілкуванням з кіньми. Це чудова альтернатива традиційним методам фізичної терапії”, - розповіла Оксана Головко.

Такі заходи є важливою частиною психофізичної реабілітації військових, які захищали Україну та потребують комплексної допомоги для відновлення. Завдяки ентузіазму фахівців та волонтерів, ветерани отримують додаткову підтримку у подоланні наслідків війни.

Довідково.

Іпотерапія - це комплексний реабілітаційний метод, заснований на терапевтичній взаємодії з кіньми. Вона допомагає поліпшити фізичний та психоемоційний стан людини.

Матеріал підготували у співпраці з навчально-виробничим центром клінічної ветеринарної медицини "Ветцентр" ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ