Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ірина Сех розповіла, хто є хто на львівських «майданах»

Усі проекти, спрямовані на поділ Майдану на «політиків і не політиків», усі заклики до неполітичності спротиву – це технологія Банкової, яку вона щодалі, то нахабніше впроваджує з метою ліквідації Майдану. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловила народний депутат Ірина Сех.

«Народне об’єднання «Майдан» намагаються використати як стартовий майданчик чимало політичниx лузерів, які програли вибори і мають зуб на опозицію. Їм не потрібно подолати режим, їхня мета – використати бренд «Майдану», як запоруку перемоги на майбутніх місцевих виборах», - сказала Ірина Сех.

За її словами, зараз громадська рада так званого всеукраїнського форуму Євромайданів розсилала проект резолюції, зокрема в місцеві ради, в якому закликала брати участь у форумі в Харкові, причому наполегливо рекомендувалося не делегувати представників парламентських опозиційних партій.

«На кого і проти кого працює ця громадська рада? Явно не на об’єднання протестного руху. Хто є ідеологами проекту «НОМ без опозиції», зокрема у Львові? Може, це громадські активісти, які послідовно демонструють спротив владі? Чи це лідери організацій, які мають серйозне членство, розгалужену структуру з осередками в районах, містах і селах? Чи це авторитетні люди, які мають серйозну підтримку громади? Аж ніяк… Дехто запам’ятався тим, що на минулих виборах висувався проти кандидатів від об’єднаних опозиційних сил,  дуже допомагаючи цим владі. Вони програли, але не вгамували свої амбіції. Тепер намагаються використати Майдан для нового політичного старту, щоправда вони тепер, борони Боже, ніякі не політики, а громадські активісти. Де їхні громадські організації, де люди, які їх делегували? А може, Возняк громадський активіст? Той, що зовсім недавно був помічником голови президентської адміністрації в області, що послідовно паплюжить опозицію. А хто не знає Куруса, який на центральному рівні взявся координувати процес? Це людина Льовочкіна і Каськіва, тобто служить владі, працюючи в Нацраді з телебачення шкодив опозиційним медіа, на парламентських виборах балотувався за підтримки влади проти кандидата від об’єднаної опозиції. Хто уповноважував цих людей приймати рішення від імені громади, від імені Майдану? Хтось бачив цих людей, може, на варті Майдану, чи в колоні на Межигір’я, чи на пікетуванні адмінбудівель? Навіть у Львові, коли ми зі студентами пікетували прокуратуру та управління міліції, я цих діячів не бачила. Хтось робить важку щоденну чорну роботу на Майдані, а хтось сидить у теплі й плете інтриги…», - заявила Ірина Сех.

Вона зазначила, що «множення» майданів – бальзам на душу президента і його компанії.

Ірина Сех додала: «Є надія, що люди, які несвідомо піддалися на цю провокацію, зрозуміють, що відбувається і не співпрацюватимуть з фальшивими «майданами». До речі, такий процес уже розпочався: тверезі люди усвідомили, що так звана Громадська рада «Майдану» (на центральному рівні) працює не на ті сили. Думаю, те ж станеться із львівськими «псевдомайданами».

За її словами, Всеукраїнське об’єднання «Майдан» виконуватиме свою місію тільки тоді, коли буде єдиним Майданом із централізованою структурою, з розгалуженими осередками, свідомим активом, потужним членством.

«Уже зараз на Львівщині проводиться прийом в члени ВО «Майдан». Водночас  відправляємо людей до Києва, передаємо продукти й теплі речі. І це, зокрема те, що зараз потрібно для підтримки національного спротиву», - заявила Ірина Сех.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ