Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін не повинен дозволяти управителям потрапляти до квартир людей за їхньої відсутності, – «Наш край»

«Наш край» вимагає у Кабміну чітко прописати випадки, коли управителі будинків матимуть право входити до квартири за відсутності власників. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак, коментуючи проект постанови про затвердження положення типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, яка розглядалася урядом та не була ухвалена через розбіжності членів Кабміну. Про це повідомила прес-служба партії "Наш край".

На його думку, проект Кабміна дає занадто широкі можливості стороннім заходити до квартир за відсутності власників. «Згідно із запропонованим проектом, управитель будинка за найменшого протікання крана може заходити до квартири без присутності власників. Це – небезпечно. У документі має бути чітко виписаний вичерпний перелік ситуацій, які надають право управителю на несанкціонований доступ до житлових приміщень», – зазначив Олександр Мазурчак.

Співголова «Нашого краю» висловив подив, що Кабмін, який за законом мав ще до кінця минулого року ухвалити положення типового договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, підготував «сирий» документ. «Очевидно, що документ готувався поспіхом і в ньому й інші суттєві недоліки. Зокрема, в умовах економічної кризи та зниження доходів людей потрібно виключити пункт договору про нарахування та сплату пені», – наголосив він.

Разом з тим, Олександр Мазурчак зазначив, що «Наш край» позитивно оцінює врахування Мінрегіонбудом пропозицій партії, що стосувались можливості дострокового скасування договору з управителем у випадку ухвалення рішення мешканцями будинку про іншу форму управління.

Вчора, 8 вересня 2016 року, на засіданні уряду після обговорення було відкладено розгляд проекту постанови про затвердження Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком. Міністри так і не змогли дійти згоди щодо черговості процедури ухвалення підзаконних актів, які стосуються закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Згідно із Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який набрав чинності 1 липня 2015 р., Кабінет Міністрів мав привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом протягом шести місяців від дня набуття ним чинності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ