Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кожен десятий виборець готовий голосувати за «Слугу народу», - опитування

Готовність брати участь у парламентських виборах задекларували 46% українців. Крім того, кожен четвертий повідомив, що скоріше голосуватиме, ніж ні. Такими є результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Партійний рейтинг очолює Батьківщина, яку готові підтримати 19,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. Другу позицію ділять Опозиційний блок, Громадянська позиція та партія «Слуга народу», за які готові проголосувати близько 11%.

За партію «За життя» мають намір віддати голоси – 7,2%, Радикальну партію – 7,0%, БПП Солідарність – 6,5%, Самопоміч – 4,3%, ВО Свобода – 4,1%, Аграрну партію – 2,5%. Рейтинг інших партій – менше 2%. Майже кожен шостий не визначився з вибором.

Батьківщину, Опозиційний блок, Громадянську позицію, партію «За життя» і БПП Солідарність більше підтримують респонденти середнього і старшого віку. За партію «Слуга народу», наразі, готова голосувати більше молодь.

Батьківщина та БПП Солідарність мають відносно кращі показники в усіх макрорегіонах країни за виключенням східних областей, Громадянську позицію краще підтримують на Заході та у Центрі. Опозиційний блок та партія «За життя» мають найсильніші позиції на Півдні та Сході країни, Радикальна партія та партія «Слуга народу» – в Центрі та на Півдні, Самопоміч та ВО Свобода – на Заході.

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2 000 респондентів. Метод - особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 20 липня – 3 серпня 2018 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ