Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівських підприємців під час і після карантину хочуть підтримати меншими ставками єдиного податку

Встановити нульову ставку єдиного податку для малого і середнього бізнесу, який на період карантину заборонений постановою Кабінету Міністрів. Такі правила пропонується запровадити до завершення карантину.

Із відповідними пропозиціями звернулись до міського голови Львова депутати від фракції Української Галицької Партії у Львівській міській раді. 

Окрім того, депутати пропонують на пів року після закінчення карантину встановити ставку єдиного податку на рівні 5% від прожиткового мінімуму. Це для першої групи ФОП. Для другої групи - 10% від мінімальної зарплати. 

“Виконуючи законні вимоги про припинення своєї діяльності в умовах карантину  у зв’язку з відсутністю доходів підприємці стикнулись з вирішенням багатьох питань, зокрема: що робити з працівниками, як зберегти робочі місця, як виплатити зарплати, і головне з чого, як платити податки, орендну плату за приміщення, “ - йдеться у зверненні депутатів від УГП. 

І третя ініціатива - звільнити від орендної плати за користування окремими елементами благоустрою за об’єкти, які використовує малий та середній бізнес.  Звільнити від сплати на три місяців після карантину.  

“Львівська міська рада зараз має право зменшувати ставки єдиного податку. Це треба для того, щоб звести до мінімуму та попередити закриття бізнесу у Львові, адже в подальшому це може негативно вплинути на наповнення місцевого бюджету”, - пояснив Мирослав Данилків, депутат від УГП, а також засновник руху Save ФОП.

Публікацію підготовлено депутатами фракції партії Української Галицької Партії в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів".  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ